2020.09.12 00:45 Hámori Balázs Olvasottság: <100x
2

... felnőttként megértjük a gonoszokat

A film megnézése után láttam egy képet, amire ez volt írva: gyerekként szerettük a hősöket, felnőttként megértjük a gonoszokat. Valamennyire igaz ez a filmmel kapcsolatban is. Látjuk Arthurt, aki egy szellemileg sérült ember, akit folyamatosan támadás ér, hol fizikai, hol lelki. A várost, ahol kegyetlenül bánnak azokkal, akik szegényebbek, betegek stb.

Bennem az fordult meg, hogy ezen az alapon ma is rengeteg Joker élhet, ugyanis vannak a való világban is olyan rossz helyek, mint a filmben, de szerencsére ennyire talán nem rossz a helyzet. Ha nem történik vele meg mindaz, ami, lehet, hogy sose születik meg Joker, aki, szögezzük le, nem az a kiforrott Joker, aki majd Batman ellenfele lesz, amit a készítők közöltek jó előre, ez a születése (persze csempésztek bele Batman utalást is), szóval aki azért vinnyog, hogy ez a Joker kanyarban sincs a Heath Ledger-félével, az nem tudom, mit nem értett ebből.

... felnőttként megértjük a gonoszokat

Nagyon jól néztek ki a helyszínek, Robert De Niro nagyon jól "mellékszerepelt", de nem lopta el a show-t Joaquin Phoenixtől, aki viszont zseniális volt. Nagyon beleélte magát a karakterbe (ami miatt panaszkodtak is rá, mert néha pl. csak úgy lelépett a felvétel közepén), és így 100%-ot tudott nyújtani.

A zenéjét szeretném még kiemelni, ami nagyon passzolt a jelenetekhez és úgy egyébként a karakterhez és a történetéhez (a stáblistát is végigültük a zene miatt), érződik rajta az a borús, komor, de kicsit elmebeteg vonal, ami jelen van a filmben az elejétől a végéig.

Hosszú film volt (2 óra), de nem éreztük abszolút, annyira élveztük. Minden forintját megérte, nem bánta meg egyikünk se, hogy moziban néztük, sőt az erősebb hangfalak és a nagy vászon miatt jobb volt sokkal, mint otthon a tévében.

87 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»

2