2020.09.19 17:25 Hámori Balázs Olvasottság: <100x
1

Dőltem a röhögéstől

A cím miatt sokaknak a Több mint testőr című film juthat eszébe Kevin Costner és Whitney Houston főszereplésével, úgy, ahogy elsőre nekem is, de ez teljesen más. Valószínűleg ez a film nem fog annyira megmaradni, amit meg is tudok érteni, mivel ez egy könnyed vígjáték, ellenben a korábban említett filmmel, ami egy mély romantikus/dráma lett, ami sokak lelkében ott hagyta a nyomát. Na de térjünk rá a jelenlegi filmünkre, ami szerintem besz@rás, én folyamatosan röhögtem rajta, főleg azon, ahogy Samuel L. Jackson oltogatja és cseszteti Ryan Reynoldst szinte megállás nélkül!

A lényeg egyébként, hogy Ryan Reynolds (aki itt egy kiégett ex-testőr) – balszerencséjének hála – kap egy új munkát, ahol a bérgyilkos Samuel L. Jacksont kell elkísérnie, és útközben megvédenie, hogy vallomást tehessen Gary Oldman ellen, aki itt a fő gonosz. Útközben természetesen sokszor megpróbálják megölni őket, épphogy odaérnek a bíróságra.

Dőltem a röhögéstől

Az akciójelenetek egyébként jól néztek ki, elég eszetlen jelenetek voltak ezek, ami nagyon jól állt a filmnek. Tetszett a kamerakezelés is, főleg az üldözős jeleneteknél. A zenék jók voltak, volt néhány retró darab is, ami nekem külön tetszett, és a nagy váltások a zenei stílusok és korszakok közt jó ötletnek bizonyultak. A színészek pedig isteniek voltak.

Samuel L. Jackson, mint mindig, zseniális volt, látszott rajta, hogy élvezte ezt a karaktert életre kelteni, és Ryan Reynolds is kiváló volt, átéreztem azt a szenvedést, amit a karaktere (bár azért röhögtem is rajta). A többi színésszel is megvoltam elégedve, habár a két főszereplőn kívül a többiek nem kaptak sok szerepet, még Gary Oldman is alig látható, bár mikor képernyőre kerül, nagyon jó, akárcsak Samuel L. Jackson, egyszerűen nem tudnak rosszak lenni, még rossz filmben sem.

Viszont, ahogy említettem, meg tudom érteni, ha sokak számára nem lesz maradandó, talán épp azért, mert elsőre sokaknak az 1992-es film jut eszébe, és mivel ez egy akció/vígjáték, messze nem olyan mélyre hatoló, bár legalább annyira szórakoztató szerintem, nekem legalábbis nagyon tetszett. Az egyetlen, ami nem igazán tetszett, az Salma Hayek karaktere (aki mind a mai napig gyönyörű és ugyanolyan jó), egyszerűen túl alpári volt még ide is, egész egyszerűen irritált, ha megláttam, mert azon túl, hogy üvölt és káromkodik (ami itt nem ritka, de mivel csak ebből áll a szövege, idegesítő), azért van, hogy Samuel L. Jacksonnak legyen oka belemenni az alkuba és vallomást tenni. Ezt leszámítva szerintem jó a film, és akit nem zavar a káromkodás (ami a mi nyelvünkben szinte már alap), hajrá, mert szerintem jókat fog röhögni, és akciófilmnek is nagyon jó, szóval hajrá.

akció | thriller | vígjáték

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg:... több»

1