2020.09.19 17:55 Hámori Balázs Olvasottság: 116x
1

Ez egy Jason Statham film

Ez egy Jason Statham film, szóval senki ne várjon világmegváltó gondolatokat, csak egy akciófilm, ami jelen esetben a gore téren nem spórolt. Félre ne értsétek, nem volt különösebb gond a filmmel, de felesleges belelátni olyan mélységeket, amit nincsenek benne, nekem egyébként testszett!

Nem sok ismert színésszel dolgoztak, bár ez sose baj, a lényeg, hogy tegyék meg, amiért fizetik őket. Megkapjuk Jason Stathamet, aki egy nehezen boldoguló melós, autóversenyző múlttal, ami azért fontos, mert a filmbeli világban a börtönök már másként működnek, önellátók, tehát úgy szereznek bevételt, ahogy tudnak, ez pedig itt véres autóversenyek képében történik, amit úgy közvetítenek, mint mondjuk a Barátok köztöt.

Ez egy Jason Statham film

A börtönigazgató „szerencséjére” Jason Statham bekerül a börtönbe, ahol újra beülhet az autóba, hogy helyettesíteni tudja a helyi legendát, Frankeinsteint. A versenyek elég jól voltak kivitelezve, a haláleseteknél volt bőven elég vér és belsőség, és habár megemlítik, egyes versenyzők a pályán kívül hány embert öltek, mi csak azt látjuk, ahogy a versenyek közben gyilkolnak. A film végére természetesen az úgymond „jók” győznek, mint mindig, bár ezzel nem volt gond, mert én is nekik drukkoltam.

A színészek igazából elmentek, bár az igazgató karaktere elég irritálóra sikeredett (talán ez is volt a cél) Jason Clarke karakterével együtt, aki a tipikus seggnyaló volt. A zenék passzoltak a film világához és az eseményekhez, és a kötelező dögös csaj is jó volt (igen, úgy is). Annak ellenére egyébként, hogy közel 2 óra hosszú a film, nem volt fárasztó, nem igazán tűnt fel. Ha akciófilmre vágysz, ahol az autóversenyzés keveredik a gyilkolással, akkor hajrá, szerintem el leszel vele.

75 Halálfutam  (2008)

akció | sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben a szórakoztatás egyik formája egy olyan autóverseny, mely során elítélt gyilkosoknak kell egymás élete árán, minél látványosabb küzdelemben... több»

1