2020.10.26 12:07 Kóborló Olvasottság: 142x
3

Filmek a Vico kazetták soraiból: Gyilkosságok a Motelben

A filmek, azon belül is a horrorfilmek szeretetét még a videokazettás korszaknak köszönhetem. Mikor még szinte kötelező hétvégi program volt a videotékákba járás, és ott levadászni a hétvégi filmet (amiknek a legtöbbjéről szinte még nem is hallottunk, hisz itt az internet még gyerekcipőben is alig járt, ezáltal a film borítója és a rövid tartalomjegyzéke volt a mérvadó). Magyarország egyik legnagyobb videokazettás forgalmazójának (a legendás sárga kazettás Vico-nak) számtalan filmélményt köszönhettem gyermek-, illetve tinikorszakomban, és jelen filmünk is ezek közé tartozott. Néhanapján erős nosztalgiát érzek ezen filmek újranézésére (hisz a legtöbbjükre szinte már alig emlékszem), így került a látókörömbe eme film is, amit itthon a Gyilkosságok a Motelben címen forgalmaztak.

Hihetetlen, hogy mennyire meg tudja szépíteni az eltelt idő egy régen látott film halvány emlékeit, mert ha őszinte akarnék lenni, gondolkodás nélkül vágnám rá a filmre, hogy ez egy igencsak rossz alkotás lett. Sajnos nemcsak kivitelezésében gyenge, de még a forgatókönyve sem tartalmazz semmi eredetiséget. Szinte a legtöbb képkockájáról sugárzik az alacsony költségvetés. Az összes filmbéli karakter totálisan sablonkarakter, mondjuk ennek csak egyetlen érdemi előnye volt, mégpedig, hogy körülbelül a film kétharmadáig sejtésem sem volt arról, hogy ki is testesíti meg ebben a történetben a főszerepet. Így tehát csak az adott karakterek elhalálozásakor számíthattam némi kis támpontra a főhős vagy főhősnő kilétéről.

Szinte a legtöbb színésznek ez volt az első filmes próbálkozása (és a legtöbbjüknek az egyetlen is), mégsem mondanám annyira rossznak őket. Tulajdonképpen nem emiatt pontoznám le ezt a filmet ennyire, hanem sokkal inkább a ténylegesen gyengére sikeredett technikai kivitelezései, illetve a forgatókönyvében található hibái miatt. Sajnos a film feszültségkeltése sem épp működőképes, pedig a helyszín választása egész hangulatos is.

Nehéz pozitívumokat találni ebben a filmben, a megítélésében is nagyban ott van a nosztalgia érzése, de ez még nem menti meg az adott produkciót attól, hogy ez egy igencsak gyenge alkotás lett.

horror

Evelyn Chambers férje halála után idegileg összeomlik és éveken keresztül egy elmegyógyintézetben kezelik, míg végül gyógyultnak nem nyilvánítják és ki nem engedik.... több»

3