2020.11.13 20:57 Anti007 Olvasottság: 249x
1

Egy klassz örökség, ahol...

A 80-as években igazán sok film vált kultikussá. Milyen jó is volt az a korszak... (E.T., Rocky, Terminátor, Kincsvadászok stb. Hosszasan lehetne sorolni.) Gyerekkoromban láttam az 1984-ben készült Karate kölyköt is. Persze a film után be is iratkoztam karatézni. Vicces így utólag, akkor ez nagyon menő volt, és nyilván a film után azt gondoltam, én is karatés leszek, ha a filmbeli srácnak sikerült.

A John G. Avildsen által rendezett Karate kölyök mozi bemutatása után hamar kultikus státuszba is lépett, és a korszak egy meghatározó tinédzserfilmje lett. A sorozat alapsztorija a mozifilmre épül, mivel a két főszereplő srác már 30 évvel későbbi rivalizásával folytatódik. Ugyanis Daniel LaRusso (Ralph Maccio) sikeres autókereskedő hálózatot vezet, viszont középiskolai ellenfele, aki az iskolai bajnokságon alulmaradt, Johnny Lawrence (William Zabka) a Cobra Kai feloszlott és bukott dódzsóján még mindig nem lépett túl, sőt, eléggé le is csúszott.

Egy klassz örökség, ahol...

Johnny megpróbál talpra állni, és nyit egy edzőtermet, ami nehézkesen, de beindul. Viszont az új Cobra Kai nem tér vissza a korábbi szenszei tanításhoz, tisztességesebb szellemiségben kovácsolja össze a napról napra bővülő új tagokat. Daniel felfigyel a dódzsóra, és ő is visszatér a karatéhoz, amit volt mestere, Mr. Miyagi tanítására alapozva szeretne egy új dódzsóval létrehozni.

Szerethető és szórakoztató a két főszereplő karakter, de a tini szereplők is figyelemre méltók, és a velük történő cselekmények is érdekesek. A sorozat fordulatokkal van tele, azok számára is élvezhető, akik esetleg nem látták a mozifilmet (bár ez pótolható, mert a Netflix kínálatában megtalálható). Ami a legjobban tetszett, hogy annak ellenére, hogy a történet napjainkban játszódik, abszolút a 80-as évek feelingjére utal, és azt az életérzést is adja klassz zenékkel, visszaemlékezésekkel, a 80-as évek életérzésével. A második évad pedig szó szerint ütősen zárul. (Nagyon bírtam.)

Várhatjuk a harmadik évadot. Nekem kellemes csalódás a Cobra Kai (bár most már karatézni nem iratkozom be), de szívből tudom ajánlani mindenkinek.

akció | dráma | sportfilm | vígjáték

Az 1984-es All Valley Karate Tournament után harminc évvel Johnny Lawrence újranyitja a Cobra Kai dojo-t, ami újból feltüzeli riválisát, Daniel LaRussot. több»

1