2020.12.07 09:56 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Az alkotó

Igazából nem vagyok annyira oda a művészfilmekért, de az "alkotó" címre arra gondoltam kapok valami érdekes történetet. Háát legalább most volt alkalmam megtanulni Rodin nevét a szobrászat, képzőművészet terén. Igazából a szobrok lenyűgöznek ahogy kivannak alakítva és némi bepillantást is kaphattunk hogy egy köppeny hogy kerül egy testre vagy épp mit néznek ki egy emberi testből vagy épp a készülő szoborból. próbáltam a film alatt a pozitívumokat nézni , de nem találtam olyat ami megragadott volna.

Próbáltak érzelmeket szenvedélyt vinni a filmbe de keserűség és és csalódottságot kaptam. Még a szobrok sem tudták úgy felemelni a filmet hogy azt egy kellemes kikapcsolódásnak érezhetnénk. Kicsit utána olvastam Rodinnak a film után és ez a film nem adja vissza a munkásságát és a hölgyét sem aki sajnos szerintem abba "betegedett" hogy szerelme és a művészi versenytársa egy személy. Ezt talán a filmben sikerült jól megfogalmazni 1 mondattal amikor összevesznek és Camille felkeresi a mestert hogy elmondja, hogy csak a művészetben tudnak egy pár lenni és ott értik meg egymást igazán de a való életben nem.

Az alkotó

Ez igaz lehet hiszen az élet mozija a legszebb és legcsodálatosabb költemény. Összességében a forgatókönyv és a rendezés közepes és gyenge lett. A szereplők nem tudtak pluszt hozzátenni ehhez a filmhez. A hangi és képi effektek gyengék lettek. Így erre az alkotásra csak kettő csillagot adok. A filmben nem érzeni semmi olyan történést vagy cselekményt ami olyan színvonalra emelné ezt a művet amit megérdemel Ronid munkássága. Az érzelmek terén sem tud olyan bemutatást adni a nézőnek ami a filmet érdekessé vagy talán izgalmassá tenné. Igazi cselekmény nincs hiszen Rodin munkásságát olyan oldalról mutatják be ahol a szenvedés és a kapcsolatok feszültsége miatt a filmben kiolt minden olyan pozitívumot amiért ezt a filmet szeretni lehetne. Talán a képzőművészeti szobrok alkotásáról adott némi fortéjokba való betekintést lehet némileg izgalmas. Én ennyit tudtam erről a filmről írni. Üdv Yosi

dráma | életrajzi | romantikus

Az alkotás a világhírű művész életét és munkásságát mutatja be. Auguste Rodin autodidakta és forradalmi szobrász volt, korának legkiemelkedőbb alakja. Számos viharos... több»

1