2020.12.10 16:57 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Horrorrajongóknak

Kezdjük azzal, hogy ez nem rossz film! Mind technikailag, mind forgatókönyvileg szerintem megérdemli ezt az osztályzást. Igazából a történetben volt némi hézag , de melyik filmben nincs... Szóval nem vagyok egy hatalmas horrorrajongó, de ez az alkotás szerintem jó lett a maga nemében. Érezhető volt a feszültség a végéig, és ott aztán valami elszakad a záró utolsó 4-5 percre. Nem értem, miért kellett így lezárni, de biztos ez szokás ennél a műfajnál. Igazi értelmet nem adott a filmnek, és a folytatást is elég nehezen tudom elképzelni, főleg, ha mindenki "meghalt".

Összességében a forgatókönyv jó, néha ugrunk egy kicsit, és érthetetlen dolgokat csinálnak a szereplők, de ezt betudom a horror műfajnak. A szereplők igazából nem alakítanak nagyot, követik a forgatókönyvet, és igazi pluszt maga a rejtélyes teremtmény ad. A hanggal nagyon meg voltam elégedve. A képi hatások is jól sikerültek. Így nálam ez a film a műfajában jónak számít.

Horrorrajongóknak

Az összhatást néztem a legjobban, hogy a film hangja és képi látványa mennyire tudja a nézőt, vagyis engem olyan helyzetbe hozni, hogy a pulzusszámom megemelkedjen. Na, ez megtörtént, és meg is ijedtem némelyik jelenettől. A film lezárását nem értettem kristálytisztán, a hősnőnk egy másik dimenzióba került, és ott egy üzletben, egy üres sátorban ült, és jöttek a kezek. Na hát ez az, amit nem így kellett volna, mert pl. ha legyőzi azt a szellemet, és a két fiút visszahozza, akkor azt mondom, fantasztikusan kitalálták, és akár egy sorozatot is lehetett volna rá építeni, hogy abba a zónába visszatérnek újra.

Szóval ez nem az én műfajom, de azt hiszem, nem szórakoztam rosszul. Ezt a filmet én eredeti nyelven, feliratosan néztem, eredeti hanggal, és csak így ajánlom, mert szerintem így érdemes. Ajánlani a horror kedvelőinek tudom, másnak nem, mert nem fog benne találni semmi olyat, ami számára pozitívum lenne. Üdv, Yosi

54 A jelenés  (2012)

horror | thriller

Elméletüket bizonyítandó, hogy a paranormális jelenségeket az emberi hit teremti, néhány diák megpróbál egy természetfeletti lényt alkotni. A kísérlet rettenetesen... több»

2