2020.12.26 18:59 Artemisia Olvasottság: <100x
8

Folytatódik a kaland

John Gustafson és Max Goldman kalandjai tovább folytatódnak, a nagy előd folytatásában a folyton civakodó szomszédok további életébe nyerhetünk betekintést. John és Ariel esküvője után minden visszatér a régi kerékvágásba Washababan, sőt Melanie és Jacob végre egy párt alkot, és az esküvőjükre készülnek, ezért John és Max ideiglenes tűzszünetet is köt, amihez elég nehéz tartani magukat. A kisváros állóvizét pedig ismételten egy nő érkezése kavarja fel: az első részben elhunyt Chuck pecaboltját a kikapós Maria Ragetti vásárolta meg, és olasz ristorantet szándékozik nyitni helyette. Ezt pedig nem hagyja szó nélkül a Gustafson és Goldman páros, és hadjáratot indítanak Maria étterme ellen.

A film humora ismét fergeteges, megunhatatlan. A nagypapi karaktere ezúttal nagyobb hangsúlyt kap, és jóval több aranyköpése van, mint az első részben, a Maria anyjával közös jelenetei pedig kétségkívül a film csúcspontjai. Az egész történet jóval derűsebb hangulatú, mint az első rész, nagyobb adag romantikával tálalják, a jeges-fagyos téli képek helyett pedig a gyönyörű minnesotai táj őszi pompájában látható. Az elmúlás motívuma azonban most is jelen van, hiszen bár 95 évesen 20 éveseket megszégyenítő tempóban élt, elbúcsúzhatunk nagypapitól, amit még szomorúbbá tesz, hogy az őt alakító Burgess Meredith számára a valóságban is ez volt az utolsó film az elhunyta előtt.

Folytatódik a kaland

A többi színész hozta az első részben nyújtott zseniális formáját, bár Ariel most némileg háttérbe szorult. Az újonnan csatlakozott Sophia Loren csodás, mint mindig, és most is lejátszik mindenkit a képernyőről, ha felbukkan egy-egy jelenetben. Ann Morgan Guilbert pedig elképesztően szórakoztató a temperamentumos Ragetti mama szerepében.

A Még zöldebb a szomszéd nőjéről elmondható, hogy azon kevés folytatások egyike, amelyek ugyanolyan fantasztikusak és igényesek, mint az első rész volt, és folytatásként is bevonult a filmtörténet legjobb vígjátékai közé.

romantikus | vígjáték

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren),... több»

8