2021.01.02 13:57 Kóborló Olvasottság: 341x
2

Többet vártam volna ettől

Először is megragadom az alkalmat, és boldog új évet kívánok minden Mafabos munkatársnak és minden felhasználónak, akik látogatják eme filmes oldalt.

A Blood Vessel már a tavalyi év során felkeltette az érdeklődésemet, hisz a története egy egész jó kis horrorfilm benyomását keltette elöljáróban. Maga a film előzetese is igencsak pofásra sikeredett, tehát nem sok minden vetítette volna előre azt, hogy a megtekintése után ennyire negatív véleményem lesz majd róla.

Többet vártam volna ettől

A filmet egy bizonyos Justin Dix nevezetű ausztrál úriembernek köszönhetjük, aki jó pár ponton besegített eme produkció elkészültébe (producer, forgatókönyvíró és rendezés). Nem egy ismert filmesről beszélhetünk, hisz rendezésileg csupán a második egész estés filmje volt ez, és a legutóbbi rendezése is 2012-ben készült el Crawlspace címen (ami viszont egy egész korrekt kis sci-fi horror volt). Sajnos azonban a Blood Vessel kevésbé nyerte el a tetszésemet, mint az előbbi rendezése, pedig igencsak sok mindenben hasonlít a két film.

Jelen filmünk legnagyobb hibája talán az, hogy pokolian jól sikerül átvernie a nézőt az első felében, hisz míg itt sikerült egy egészen kivételes baljós és sötét hangulatot megteremteniük a készítőknek, amihez ráadásként még hozzácsaptak egy jó adag okkultizmust is, hogy még érdekesebbnek és félelmetesebbnek tűnjön, a második felében ez nem következik be.

Mikor már nem a félelemre és hangulatteremtésre összpontosítanak, hanem egy kézzelfogható lényre, sajnos minden sava-borsa kivész a filmnek, sőt minden olyan negatívumára is rávilágítanak, amit az első felében még egyáltalán nem érzékeltünk; ez pedig nem más, mint a rendkívül alacsony költségvetés. Ritka rosszra sikeredtek az effektek és a maszkok, és sajnos a történet is megbotlik párszor a film második felében. A karakterek legtöbbje igencsak sablonosra sikeredett, és a színészi játékot sem mondanám túl jónak, de ez a film nem e téren vérzik el, hanem sokkal inkább a kihagyott lehetőségek miatt. Nagy kár érte...

horror

Néhány hajótörött reményt vesztve hánykolódik a nyílt óceánon. Váratlanul egy különös hajó tűnik fel a láthatáron, amely a menekülésüket jelentheti, vagy épp a... több»

2