2021.02.13 00:23 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Szép napok

Úgy gondolom, kellenek ilyen típusú filmek is, ahol valóban meg kell érteni a filmet és azt, ami mögötte van. Szerintem elég izgalmas volt egy író gondolataiba belelátni, ahogyan megszületik a mű, és amibe a saját életeseményeit is beleveszi. Ez a megjelenítés szerintem remek lett. Igazából átjöttek azok az érzések, hangulatok, érzelmek, amiket az író közölni akart az olvasóval vagy a nézővel. Olyan volt, mintha a történeteket magunknak kellene elképzelni, itt csak a szöveget kapjuk. Plusz hatásként mindig kapunk egy zenei aláfestést is.

Összességében a forgatókönyv és a rendezés jó. A szereplők ugyan nem alakítanak nagyot, de tartani tudják a mű értelmét, lényegét, és ez adja meg a film gerincét. A hangi és képi effektek illeszkednek a filmhez. Így én megadom rá a négy csillagot, mert ilyen feldolgozást még nem láttam, de elég érdekesnek tűnt, és szerintem nem lett rossz. Akár többször is meg lehet nézni, szerintem nem unalmas.

Szép napok

Van benne valami, ami megfogja az embert, ha figyeljük a történeteket. Igazából a szerelem, a szex a téma, aztán jön a harag, düh és a kibontakozás, a keserű magány. Remek párhuzamokkal és jó hasonlatokkal tarkított szöveg. Ami igazából nagy kapcsolat, az a természet rejtett kincsei, mint pl. az alma vagy a verebek, a fa susogása stb. Ez mind olyan apró részlet, amin ha átsiklunk, nem érthetjük a filmet, ami elkalauzol bennünket olyan helyekre, olyan érzésekhez, amiket talán mi magunk is átéltünk életünk során, és csak párhuzamot vonhatunk.

Remekül összekomponált filmről beszélhetünk, ami ugyan alacsony költségvetésből készült, de a mondanivalója annál több. Valakinek pl. csak a nyugalom és a természet szépsége az, ami megmutatkozik, az emberi értékek, érzelmek pedig csak felesleges locsogásként értelmezhetők. Figyelni kell a részletekre és a kapcsolódásokra, mert ha elveszítjük a fonalat, üresnek érezhetjük a filmet.

Én csak ajánlani tudom, de készüljünk fel, hogy itt nem a cselekmény lesz a mérvadó, hanem a saját fantáziánk fogja elkészíteni ezt a filmet, amit mi magunk kreálhatunk meg a hallottak alapján, és érezhetjük át a mondanivaló szépségét, súlyát. Üdv, Yosi

dráma

Gyönyörű nyári nap a szabadban. Egy nő és egy férfi egy asztalnál ülnek a fák árnyékában, lágy szellő fúj, a távolban pedig Párizs sziluettje dereng. Ketten komoly... több»

1