57% 36 szavazat
Aranjuezi szép napok

Aranjuezi szép napok

Les beaux jours d'Aranjuez
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
12
Szereplők (12)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Gyönyörű nyári nap a szabadban. Egy nő és egy férfi egy asztalnál ülnek a fák árnyékában, lágy szellő fúj, a távolban pedig Párizs sziluettje dereng. Ketten komoly párbeszédbe kezdenek. Kérdések és válaszok követik egymást. A téma a szexualitás, a gyermekkor, régi emlékek. Számos… Több


Rendező: Wim Wenders
Forgatókönyvíró: Wim Wenders, Peter Handke
Ország: Németország, Franciaország, Portugália
Premier (HU): 2016.12.15.

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2021.02.13 Yosihiro

legújabb vélemény

Szép napok

Úgy gondolom, kellenek ilyen típusú filmek is, ahol valóban meg kell érteni a filmet és azt, ami mögötte van. Szerintem elég izgalmas volt egy író gondolataiba belelátni, ahogyan megszületik a mű, és amibe a saját életeseményeit is beleveszi. Ez a m... Teljes kritika

1
 
2016.12.17 Wild-W

Az egész film egy nagy beszélgetés. Sorba vesznek körülbelül minden témát, ami felmerülhet egy ilyen szituációban. Mire unni kezdhettem volna megjelent Nick Cave. A film vége sokat javított az egészen. Egy kellemes nyári nap hangulatát keltette, ahol mondhatni az idő megáll.

0
 
2016.12.15 cvölf

Mondhatni nem értem az egész filmet. a fő cselekmény hogy egy férfi és egy nő ül és beszélget. Ennek ellenére a filmet 3D- ben vették fel, pedig nincs semmilyen mozgás vagy történés ami miatt érdemes lett volna. A történet egyszerű, nyugodt. Ez egy könnyed film, de nem nagyon érzem, hogy A -ból eljutottunk volna B- be.

0
 
2016.12.18 JamesBont

Az egész film egysíkú volt, az utolsó egyharmada volt, ami javítani tudott rajta. A film nagy része alatt egy férfi és egy nő ült a kertben és beszélgetett, általában úgy mindenről. Fárasztó volt és unalmas. Mintha Woody Allent próbálta volna utánozni a rendező, de nem sikerült neki.

0

A film 465 550 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 411 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A forgatás helyszíne egykor a francia némafilm sztárjának, Sarah Bernhardtnak (1844-1923) volt a birtoka.Szerző: BéBé

#2
 

Ez a film az első francia nyelvű film, amit Wim Wenders rendezett.Szerző: BéBé

#3
 

A film címe Friedrich Schiller Don Carlos című történelmi drámájának nyitósorából vett idézet.Szerző: BéBé

#4
 

A filmet csupán 10 nap alatt forgatták, alacsony költségvetéssel.Szerző: BéBé

#5