2021.02.13 00:49 Yosihiro Olvasottság: 1369x
1

Lány

Azt hiszem, azzal kezdem, hogy a történet logikája sajnos nem lett megfelelően összeillesztve a bemutatott jelenetekkel. Bár maga a sztori jó, mégis hiányérzetet ad. Talán ez is volt a cél. A hit bemutatása és a mindennapi élettel való párhuzam már nem sikerült ennyire jól. Inkább fájdalmas lett ez az alkotás, mint vidám. A misztikus jeleneteket pedig felváltja az erőszak, ami mögötte van, és ez szerintem nem jó, mert a társadalom felé ilyet sugározni rossz példa. A történet szálait fel kell szedni menet közben, mert igen, mondjuk ki őszintén, ez egy több szálas film, és ha valaki össze tudja kötni a legvégére, az vagy zseni, vagy épp ő írta a forgatókönyvet. :) Én teszek rá egy kísérletet.

Szóval adott egy rendőr, akinek a társát meggyilkolják, és adott egy lány, aki boldog családi környezetben él leendő férje családjánál, de a fiú sajnos szolgálat közben meghal. A fiú testvére börtönbe kerül, mert az a rendőr, aki meghalt a metróban a film elején, megerőszakolta, nem mellesleg ez a zsaru még a főhősnőt is elkapja a metróban, és mint kiderül, a lány öli meg. Mivel ezt a gyilkosságot a rendőrrel követték el, a szálak a helyi drogbandákhoz vezetnek, ahol kiderülnek a kapcsolatok és szálak, hogy ez a rendőr nem volt tiszta, főleg a drog és erőszakos cselekményei kapcsán. Így a társa, Kenu R. próbálja kibogozni a szálakat, de szerintem ez nem sikerült neki, hiszen leállították.

Lány

A lány főhősnőnk egy óvodában dolgozik, ahol egy kislányt képzel a többi gyermek közé, aki nem más, mint önmaga kiskorában, akit az apukája erőszakolt meg. A végén ez a jelent mutatkozik meg, hogy a kislány mondja, hogy ott az az ember, és ekkor derül ki, hogy a nevelőapja is bántalmazta a főhősnőt. Így őt is megöli, és itt ér véget a sztori, hogy a lány imádkozik a templomban. Ebből a befejezéséből nem tudjuk meg a a film valódi végét, mindenki döntse el, mi lett címszóval.

Összességében a forgatókönyv csak közepes, hiszen össze-vissza vannak a szálak, mindenből adagolnak egy kicsit, aztán új szállal bővítik a filmet. A rendezés szerintem jó lett. A szereplők játéka viszont nálam nem éri el a jó kategóriát, így marad közepes. A hangi és képi effektek is csak közepesek lettek. Így a három csillag a reális erre a filmre, és nem több. A film nem ad, csak ürességet és keserűséget ábrázol, néhol rossz gondolatokkal. Nincs olyan mondanivalója, amiért azt mondom, érdemes megnézni akár többször is ezt a filmet. Igaz, a misztikus része még rendben is lenne, a hit ábrázolása viszont szerintem sérülten jelenik meg.

Igazából annak tudom ajánlani, aki szereti az elgondolkodtató filmeket, és keresi azok megfejtését; na ezt itt megtalálhatja. Semmi akció, semmi olyan érzelem, ami ütősebb lenne, hanem egy olyan melankolikus helyzetet ábrázol, ami rossz lelki sugallat felé vezetheti a nézőit. Üdv, Yosi

dráma | krimi | misztikus | thriller

Miután szemtanúja lesz egy csodának, a fiatal latin-amerikai különleges dolgokra lesz figyelmes. Eközben egy rendőr társa halálának ügyében kezd nyomozásba. több»

1