2021.03.07 02:38 JohnnyBGood Olvasottság: 386x
3

Hogyan semmizzük ki az időseket

"A hiúság kifejezetten kedvencem a bűnök közül." Spoiler: ez jutott eszembe a filmvégi alku alatt, pedig addig a kapzsiság vitte a cselekményt. Kicsit éles is volt a váltás.

Lekötött, nagyon jó/hiteles színészi játékok, jó pár fontos tanulságra kifuttatva, de végig ült a filmen egy "nem akarja komolyan venni magát, vagy engem néz hülyének" hangulat. (Igen, utólag látom, hogy vígjáték plecsnit kapott, hááát, vicces az pont nem volt, csak a vizuális körítés, az is inkább zavaró.)

Hogyan semmizzük ki az időseket

Visszatérő komment elem, de szerintem pont ide passzolt a leszbi szál; szokás mindent a genderre visszavezetni most már (alacsony növésű szereplőt is látni, eltérő rasszok is vannak benne, kb. ilyen az élet), de pont a leszbi 10 évvel ezelőtt is jót tett volna a sztorinak: ha mindkét főszereplő hetero lett volna, a maffiafőnök és a szöszi is, ez az egyezség a film végén nem lett volna se hihető, se hiteles. Ott valaki többet akart volna, de hogy azt feltételezném, az biztos, elvonná a hangsúlyt a gyarlóságról és kapzsiságról.

Szomorúságom még, hogy valós módszereket mutat be idős emberek kisemmizéséről. Egy ilyen téma a vígjátéknál többet érdemelne, de a krimi címkénél is. Ha komolyan vette volna magát a film, a sztori és a külsőségek – nem csak a szereplők –, sokkal jobban tetszett volna. 5 csillagból nagyon nehéz értékelni, a 3 kevés, a 4 pedig kicsit sok rá nekem.

Még valami: az idegbeteg pisztolyos-drogos gyerek nagyon irritált, nézni is rossz volt, akárcsak a sík hülye verőembereket, az meg pláne, hogy sokkoló által hullottak, mint a legyek a filmben. :) Mármint dőltek ki sorban. Lehet, hogy ez volt a vicc benne?

krimi | thriller | vígjáték

Marla Grayson törvényes gondviselőként dolgozik, azonban tisztességtelen és nemtörődöm módszereivel idős embereket forgat ki teljes vagyonukból. Rövidesen nem kis fába vágja a... több»

3