2021.03.18 21:57 Anti007 Olvasottság: 237x
2

Látnunk kell, mi történt aznap éjjel!

Végre egy olyan krimisorozat, ami egyetlen gyilkosságról szól, és annak felgöngyölítéséről, de ennek ellenére az első résztől az utolsóig leköt minket, sőt! Kíváncsian várjuk az események folytatását, illetve a történet végkimenetelét. A sorozat legnagyobb erénye a részletesség. Minden tekintetben jól átgondolt darab, melyben érezni a belefektetett időt, megfontoltságot. Aki szereti az igényesebb, lassabban építkező filmeket, annak mindenképp hálás lesz az Aznap éjjel, és elégedetten nyugtázhatjuk, megérte a nyolcórás játékidőt belefektetni. Központi témája a hitelesen bemutatott igazságszolgáltatás, a rasszizmus és a börtönélet.

Nasir (Riz Ahmed) egy teljesen átlagos srác, aki egy jó buli reményében "Aznap éjjel" elköti az apja taxiját. Mivel egy taxiról van szó, nem egyszerű áthaladni a New York-i éjszakán, mert többen is beszállnának az autóba. A fiú sorban leszereli az utasait, ám az egyik kereszteződésben lévő piros lámpánál egy igazán szép, de titokzatos lány huppan be a hátsó ülésre.

Látnunk kell, mi történt aznap éjjel!

Egy kisebb kitérő után már a lány lakásán kötnek ki, ahol iszogatással, illetve drogfogyasztással együtt, minden gátlástól megszabadulva egymásnak esnek. Amikor Nasir felébred, a konyhában találja magát. Semmire nem emlékszik, ami azért is baj, mert felszalad az emeletre, ahol a lány is volt, és azzal szembesül, hogy a partnere vérbe fagyva fekszik.

Innentől kezdve felgyorsulnak az események, Nasir hamarosan a rendőrségen találja magát, ahol a nyugdíjba készülő, rutinos nyomozó (Bill Camp) próbál vallomást kicsikarni belőle, de valami nem stimmel az üggyel, így minden egyértelmű bizonyíték ellenére kérdőjelek merülnek fel. Közben a cselekménybe gabalyodik egy lecsúszott, de annál furfangosabb ügyvéd (John Turturro), aki védelmébe veszi a rémült pakisztáni srácot. A nyomozás ideje alatt, ahogy ilyenkor lenni szokott, a gyanúsított előzetesbe kerül, itt már a börtönéletbe is betekintést nyerhetünk.

Majd jönnek a tárgyalások, ami a lassan kibontakozó sztori ellenére tartogat meglepetéseket, és mindent nagyon életszerűen mutatnak be. Egy percig nem unatkozhatunk, ami hatalmas pozitívum. Az ügyvéd, az ügyész, Nasir, a szülei, mind egytől egyig kiváló karakterek.

Bátran ajánlom ezt a remek krimisorozatot, mert első perctől az utolsóig magával ragad. A lezárás okozott talán picit "csalódást", mert amilyen jól bontakozott és építkezett a sztori, kicsit egyszerűnek éreztem a végét. De ez ne riasszon vissza senkit, mert tipikusan az a sorozat, amit észre se vesz az ember, és már le is darálta! A mély, részletes apróságok teremtik meg azt az erős atmoszférát, ami igazán erőssé teszi a sztorit. Biztosra veszem, hogy ha elmerülsz a történetben, nem fogod abbahagyni, míg valóban meg nem tudod, mi történt... Aznap éjjel.

dráma | krimi

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.  több»

2