Yosihiro   2021.04.05 15:04   olvasottság: <100x
1

A

Igazából nem tudtam, mit takar a film, csak úgy döntöttem, megnézem. Azt kell mondjam, egy közepes kezdés után a film lehanyatlik, majd a végére találunk benne valamit, ami "izgalmasabb", és egy villanásszerű befejezést, ami talán folytatást ígér, de remélem, ennél jobb lesz.

Igazából nekem az első zenei taktusok nem jöttek be. Főleg, hogy bemutatták, mi történt a múltban. Aztán rákattanunk a jelenre, ami a legrosszabb jeleneteket sugallja, majd ismét a múltba nézünk, mindeközben kapunk misztikumot és "horrort", a végkifejletet pedig egy csattanóval zárják, ahol igazából úgy érzi az ember, hogy cserbenhagyták. Szóval ez a kavalkád sajnos nem jó a filmnek, sem a szereplőnek. Igazából a misztikumot tudom csak kiemelni, ami érdekessé tette számomra a filmet, semmi több nem maradt meg bennem.

A

Összességében a forgatókönyv még jó is lehetne, de csak közepest érdemel, a rendezés néhol remek, néhol pocsék lett, így a közepes színvonalat éppen hogy eléri nálam. A szereplőkről sokat nem tudok mondani, szerintem a a forgatókönyvhöz igazodva pluszt nem adnak a filmhez, ezért így a teljesítményük gyenge lett. A hangi effektek és zenei aláfestések elérik a közepes színvonalat. Így amit tudok adni erre a filmre, az kettő csillag.

Sem látványban, sem mondanivalójában nem tudott úgy lekötni, hogy azt úgy tudtam volna értékelni, hogy ez jó. Mindig hoztak vagy raktak bele olyan negatívumokat, amivel elszúrták az épp adott jó jelenetet, de ez már forgatókönyvhiba is lehet. Igazából a horror részét nem értettem, hiszen nem kaptunk belőle olyan hatást, amivel azt mondanánk, ez igen. Cseppentettek valamit, amikor már épp vártuk a további akciókat. A misztikum részét inkább ki tudom emelni, hiszen érdekes tényként közölték a kihallgatáson, hogy olyan személyről beszélnek, aki ott sem volt. Ez tetszett, de a további filmvezetést már kár, hogy nem vitték tovább.

A vége pedig igen ütős csattanó akart lenni, ahol akár többféle befejezést is el tudunk képzelni, de valahogy egy csettintéssel lezárták. Az érzelmek szintjén ez a film semmit nem ad. Az izgalom részét viszont próbálták megfogni, de kicsúszott a kezükből, így megmaradt az a misztikum része, ami a film lényegét adja. Az álarcos ember vagy szellem, vagy húsvér támadó, és ezzel mindent elmondtam... Üdv, Yosi

53 A széf  (2017)

horror | krimi | misztikus | thriller

Vee és Leah, a két nővér elidegenedett egymástól. A két fiatal nő mégis összefog, amikor a testvérük, Michael nagy bajba kerül, mert felgyújtotta a híres-hírhedt gengszter... több»

1