2021.04.07 01:18 Yosihiro Olvasottság: 162x
6

Szörnyvadászat?

Szóval mi is ez a film? Ha jól gondolom, valami adaptáció, talán számítógépes játékra hasonlít az egész, bár én nem játszom rajta. Kicsit meglepett, hiszen elég érdekesnek indult, hatalmas jelenetekkel, aztán beugrott egy film, az Ahová lépek ott szörny terem című klasszikus, annak legalább volt valami értelme. Itt igazából a grandiózus látványon kívül nem kapunk semmit. Érzelemmentes történés, némi akció felturbózva a mai követelményekhez, és mesebeli tűzokádó sárkányok. Na akkor hogy is van ez?

Van egy női hősünk, aki átjut egy másik világba, és haza akar jutni. Kemény katona, elszánt harcos. Túlél mindent, és még barátot is szerez, majd a végső menetben visszatér, de a csattanó, hogy még fel sem épül sérüléseiből, az átjáró által okozott "sokk"-ból, máris vissza akar menni. Szóval azt hiszem, itt nagyon összekevertek valamit.

Szörnyvadászat?

Összességében a forgatókönyv gyenge. A rendezés már jobb lett, arra egy közepes és egy jó adható. A szereplők viszont nem tudnak a filmhez adni pluszt, rájuk azt tudom mondani, egy csillag. Talán az akciójeleneteknél végzett munkát tudom úgy értékelni, hogy 3-4 csillag, de ott is lenne mit javítani. A hangi és képi effektek, igen, na ez megérdemli a négy csillagot. Így mindent összevetve megadom a két csillagot, de csak azért, mert a látvány jó lett.

Csak azt nem értem, ha egy fantasy-akciófilmet akarnak forgatni modern kori köntösben, akkor azt miért nem lehet normálisan megcsinálni. Miért kell a szezont a fazonnal keverni? A filmben nem lehet érezni, hogy mit akar adni nekünk a látványon kívül. Nem érezni azt, hogy komolysága lenne ennek az alkotásnak. Talán egy-két poén, amit belecsempésztek, javított, de ami kirívó volt, az a csokoládé és a gyors kibékülés a helyi harcossal. Szóval akár egy gyermekfilmnek is el tudtam volna képzelni.

A végén az a hatalmas butaság, hogy visszatér a főhősnő, és máris visszakívánkozik, hááát. Itt el is akadtam. Csak én gondolom azt, hogy ezt jól elszúrták, vagy más is? Szerintem túlvállalták magukat, pedig egy igazi misztikus-fantasyt ki lehetett volna ebből hozni. A film vonalvezetése pedig egyszerűen kiábrándító volt. Próbálják pörgetni a történetet, majd elérkezünk egy szakaszhoz, ahol lelassul, és a végére megint egy monumentális akció, és hogy nehogy megnyugodjon az ember, még egy folytatást is terveznek előre. Talán megnézem, ha adnak neki valami alapot, és nem szedik szét azt az érzést az emberben, hogy ezt elszúrták.

Biztosan lesz olyan, akinek nagyon fog tetszeni, ez semmit nem mutat az életből, emberekről, csupán olyan "mesevilágot" mutat be nekünk, amit akár mindenki álmodhat. További jó szórakozást, én végignéztem és értékeltem... Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland

Amikor a tapasztalt és félelmet nem ismerő Artemis hadnagy (Milla Jovovich) hűséges katonáival az oldalán egy portálon keresztül egy olyan, számukra mindaddig ismeretlen világba... több»

6