2021.04.20 23:10 Anti007 Olvasottság: 145x
2

Ha a cselekmény nem is igazán, a sebesség maximumon

Bizalmam a francia filmeket illetően erős, mivel láttam már több olyan filmet, sorozatot is, ami kifejezetten tetszett. Ez most nem épp a legütősebb, de nem is rossz.

A Netflix kínálatában bukkantam a Túlpörgetve című filmre, ami a streaming csatorna saját gyártású mozija. Yann Gozlan rendezte ezt az akció-thrillert, ami motorrajongóknak biztos nagy kedvenc. Őszintén bevallom, nem rajongok a motorokért, és nem is ismerem annyira őket, de így, filmben tetszik a motorozás.

Ha a cselekmény nem is igazán, a sebesség maximumon

Tony (François Civil) ígéretes superbike versenyző. Élete a motorozás. Az álma válik valóra, amikor a Ducati szponzorálásával egy profi csapathoz csatlakozhat. De sajnos egy napon minden szertefoszlik, amikor volt barátnője (aki a kisfia édesanyja is) bajba kerül. Leyla (Manon Azem) új párja felszívódik, és vele együtt egy nagy értékű kábítószercsomag is, amit a lányon keres egy maffiabanda. Gyermeke anyja életének megmentése érdekében Tony úgy dönt, felveszi a kapcsolatot a bandával.

Egyetlen megoldás lesz a tartozás rendezésére, hogy a tehetséges superbike versenyző feketemunkát vállal egy meghatározott időre drogfutárként. A csendes, hétköznap targoncásként dolgozó srác igencsak felpörög a helyzettől, amibe kényszerül, de ez érthető is. Mit hoz ki valakiből az adrenalin, amikor a "munkája" a szenvedélye is? Nos, erre is választ kapunk a filmben, főleg a zárójelenetben.

A cselekmény kiszámítható, a karakterekről is picit többet megtudhatnánk, és lehetett volna benne sokkal több, látványosabb akció azonkívül, hogy élvezzük a sebességet. De ennek ellenére nem rossz a film, viszont igazán mély nyomot sem hagyott bennem. De tény, hogy a főszerep – figyelem – itt a motoroké. Tehát sisakot fel, indulás!

akció | thriller

Egy superbike-versenyző drogfutárnak áll, hogy segítsen bajba került anyján, aki komoly tartozást halmozott fel francia maffiózóktól.  több»

2