2021.06.27 22:13 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 446x
4

Ne fogdosd a zrityómat!

Persze, vicces filmek kellenek az embernek. De csak, ha értékelhető poénok vannak bennük, és igazi komikus színészek játszanak az ilyen típusú filmekben. Máskülönben semmit nem ér az egész. A hangulatról azért ők gondoskodnak jó másfél órán keresztül. Ezért aztán különösen imádom Simon Pegg és Nick Frost eddigi filmjeit, velük azonnal egy hullámhosszon tudok lenni, hangulattól függetlenül. A modern Stan és Pan. Ők azok, akik arra tették le a voksukat, hogy minket jókedvre derítsenek. Ráadásul ezt jól, és szerintem kifejezetten és poénosan, sőt igényesen teszik.

Igaz, Simon Pegg azért kirándulást tesz az akció és sci-fi filmek világába is. Nick, aki azért többé-kevésbé ritkábban merészkedik más talajra, néha-néha szintén elkalandozik. A két fiú a Cornetto-trilógiával futott be úgy igazán (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége), de azóta rendesen fut a szekér. A sztori végtelenül egyszerű, kissé kaotikus, hihetetlen, de mégis kellően aranyos és vicces, hogy egy szuszra lenyomjuk, és egyből befogadjuk az egészet.

Ne fogdosd a zrityómat!

Adott két csendes, őrült sci-fi rajongó, Graeme (Simon Pegg) és Clive (Nick Frost), akik gyermekkori álmukat követik, és részt vesznek a híres képregényhősök találkozóján. Majd utána az 51-es körzettől kezdve bejárják a híres földöntúli "találkahelyeket". De mint ilyenkor szokás, valami balul sül el, és a két balfék összetalálkozik egy igazi űrlénnyel, egy Paul nevezetű, kicsi zöld lénnyel, aki iszik, füvezik és káromkodik. Ezután következnek az igazi kalandok...

Hőseink végigmenekülik a filmet, először két suttyó elől, akiknek véletlenül összetörik a kocsiját, majd egy mélyen vallásos lány, Ruth (Kristen Wiig) apja elől, akit tévedésből magukkal visznek, aztán a nyakukon van a három titkos ügynök, akikből egy profi, kettő pedig full idióta. Rengeteg kaland és böszmeség, mindez megtámogatva elég zaftos káromkodással; tisztességesen összerakták a filmet.

Greg Mottola megfogta a lényeget, és szépen megcsinálta a filmet, nem elengedve a színvonalat. Maga Paul is egy szerethető kis lény, aki élvezi a Földi létet, de már azért honvágya van. A két fiú és Ruth belemennek, hogy segítenek neki hazatérni. Ebből van a film vezérfonala, és szerencsére nem bonyolítják túl a sztorit. Mindenki lubickol a szerepében, és a film csattanója a The Big Guy cameója, aki nem más, mint az általam nagyon kedvelt Sigourney Weaver, eszméletlen jó belépővel. Aki még nagyon jól hozta a szerepét, az maga Tara (Blythe Danner), aki egyébiránt Gwyneth Paltrow édesanyja.

Egyszóval kikapcsolódásnak tökéletesen megteszi. Kikapcsol és megnevettet. Kell manapság ennél több? Annyira meghozta a kedvemet, hogy hamarosan megnézem a Cornetto-trilógiát (ismét). Csak közben nehogy leszálljon egy fura csészealj!

81 Paul  (2011)

kaland | sci-fi | vígjáték

Két sci-fi bolond egy kalandtúra alkalmával összetalálkozik egy űrlénnyel, Paullal, aki 60 évig egy titkos katonai bázison élt. Egy nap úgy gondolta, kereket old, és felpattant... több»

4