2021.10.08 15:28 Képkockák Olvasottság: 106x
1

Better Call John Wick

Nem is tudom, hogy pontosan hol kezdjem… A Senki előzetese azt üzente nekem, hogy jön egy izgalmas akciófilm, amire érdemes időt szánni, és akár többször is nézhető lesz, mint az író másik filmje, a John Wick (szándékosan utalok rá egy filmként, a folytatásokat képtelen voltam egynél többször megnézni).

Szeretnék egy gyors kitekintést a poszter szövegére: „Az egyik legjobb akciófilm kb. egy évtizede”. Egy gyors felsorolással mondanék pár jobbat: Éhezők Viadala, Skyfall, Fantom Protokoll, Sherlock Holmes 1-2, Red 1-2, Mad Max, de még simán a Feláldozhatók is előrébb szerepel nálam, mint ez az alkotás, és el is mondom, miért.

Better Call John Wick

Vegyünk egy férfit, legyen egy katonai/ügynök/bérgyilkos háttere, történjen valami váratlan, térjen vissza a régi életéhez (öljön), veszítsen el valamit (akár egy időre, akár örökre), és végül számoljon le egy vezető gengszterrel! Na milyen film jutott eszedbe? Valószínűleg nem a Senki… És itt a bökkenő, egy teljesen feledhető film, ami újrahasznosított forgatókönyvvel rendelkezik, mondhatni ez a családbarátabb verziója a John Wicknek. De, hogy ne legyek ennyire negatív, hoztam két pozitív dolgot.

Bob Odenkirk nálam egy toplistás színész azért, amit a Breaking Badben vagy a Better Call Saulban nyújtott, most azonban látni lehetett egy más közegben, és egyáltalán nem éreztem erőltetettnek a szerepben. (Az már más kérdés, hogy néhány jelenet egyáltalán nem volt a karakterhez illő.)

A másik pozitívum is egy színészhez köthető, és jól tippeltél, a Vissza a jövőbe sztárja, Cristopher Lloyd volt, akit nagy örömmel láttam a képernyőn. Igaz, hogy a történet szempontjából szinte teljesen felesleges a karaktere, és inkább csak tölteléknek van, de ettől függetlenül üde színfolt az alakítása az egyébként sajnos unalmas akciófilmben.

Eljött az ideje, hogy szokás szerint mondjak egy filmet, amit szívesebben ajánlok… Nos, nézd meg a John Wicket, ha ezt a sztorit jobban kidolgozva akarod látni, vagy nézd meg a Bosszúvágy (2018) c. filmet Bruce Willis főszereplésével, aki egy sokkal élvezhetőbb B kategóriás akciófilmet hozott össze (és ami amúgy az ő filmjei között is a jobbak között szerepel az elmúlt évtized megannyi gyenge próbálkozása után).

73 Senki  (2021)

akció | dráma | krimi | thriller

Néha az a fickó a legveszélyesebb, akit észre sem veszel... Hutch Mansell (Bob Odenkirk) egy jellegtelen középkorú férfi, egy kertvárosi édesapa, egyszersmind egy elhanyagolt... több»

1