2021.10.09 10:56 Gábor390920 Olvasottság: 2003x
4

Szimbólumok mindenütt

Susan élete megrekedt, kiüresedett. Egy nap kap egy kéziratot a volt férjétől, amely teljesen felkavarja a lelkét. Miközben a nő olvassa a fejezeteket, a könyv megelevenedik előtte, látja a történéseket, így mi, nézők is részesei lehetünk. A cselekmény rendkívül erőszakos, durva, majd tragikus fordulatot vesz.

Susant emlékezteti a történet a korábbi kapcsolatára a volt férjével, a néző kap még egy történetszálat. Erősen kell koncentrálni, nehogy elvesszünk a különböző idősíkokban. A múltban Susan nem támogatta férjét az írásban, folyamatosan kritizálta. Egy meghatározó jelenetben egy vörös kanapén olvassa egy korábbi kéziratát a volt férjének a nő, és szintén feltűnik egy vörös kanapé a jelenlegi könyvének a kéziratában (amikor a férj a könyv történetében megtalálja a halott feleségét és lányát). Ez jelentheti azt, hogy Susan már akkor "megölt" egy darabot a volt férje lelkéből.

Szimbólumok mindenütt

A következő szimbólumot ott fedezhetjük fel, ha jól figyelünk, amikor Susan szakít a múltban a férjével az utcán, és mellettük parkol egy zöld autó. Ugyanilyen autó veszi üldözőbe a férfi új könyvében a családot, és szorítja le őket az útról. Itt újabb törés jelentkezik a férfi életében.

A harmadik párhuzam a gyermek és feleség elvesztése, amely a végső összeroppanás mind a múltban, mind a kézirat történetében: Susan terhes volt, viszont abortuszra ment, amelyet eltitkolt a volt férje elől, ráadásul egy másik férfi kísérte el a kórházba. A volt férj pont rajtakapja őket, ez az utolsó döfés a szívébe. A könyv történetében itt is az összeomlás szélén van a férfi, akinek megölték a családját.

A könyv története szerint a férfi megkeresi egy rendőr segítségével a családja gyilkosait, és bosszút áll rajtuk. A kézirat elolvasása után a nőt felkavarja a könyv, majd egy találkozót beszél meg a volt férjével, aki a városban van. A nő elmegy az étterembe, viszont hiába várja a férfit hosszasan, ő nem jelenik meg. A nő tekintete mindent elárul: rájön, hogy a férfi nem bocsájtott meg neki sosem, nem fog eljönni. Most végre ő is megtudja, milyen az igazi fájdalom. Ahogy a könyvében, úgy a jelenben is beteljesítette bosszúját.

dráma | thriller

Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik... több»

4