2021.10.11 19:52 Gábor390920 Olvasottság: 291x
2

Hány évad jöhet még?

2005-ben, az első évadban megismerhettünk öt lelkes gyakornokot, akik megkezdték pályafutásukat a Grace klinikán. A sorozat az első évadokban üdítő volt, a színészek belopták magukat a közönség szívébe, együtt sírtak, együtt nevettek velük. Az évadokban sokszor érdekes és ritka orvosi esetek is feltűntek egy-egy nagyobb drámai esemény mellett: éles bomba egy férfi testében, beteg-orvos intim viszonya, orvos és beosztottja közötti viszony, lövöldözés a kórházban, repülőgép szerencsétlenség.

Ahogy teltek az évadok, a megkedvelt szereplők az első évadokból folyamatosan kiíródtak a sorozatból: legtöbb esetben meghaltak, mellyel nem könnyítették meg a nézők dolgát. A régi szereplőket folyamatosan váltották az újak, akiket szintén szeret a közönség, mégis érezni lehet egyfajta hiányérzetet a régi karakterekkel szemben. A tizedik és tizenegyedik évad után már csak négyen maradtak a színészek (Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson és James Pickens Jr.), akik az első évad óta részesei a Grace klinikának. A ritka orvosi esetekből egyre kevesebbet kapott a közönség, a hangsúly inkább a karakterek közötti kapcsolatokra fókuszál, valamint próbál reagálni az aktuálpolitikai eseményekre is (Black Lives Matter, Me Too mozgalom).

Hány évad jöhet még?

2020-ban mindent megváltoztatott a koronavírus járvány, és sejteni lehetett, hogy egy ilyen sikeres kórházsorozat valamilyen formában foglalkozni fog a témával. A 17. évad hátterében a koronavírus állt: bemutatta a nehézségeket, az orvosok, valamint a betegek lelki állapotát ebben a rendkívüli helyzetben. A nézők pedig kaptak egy kis fanservice-t, amikor a főszereplő Meredith Grey élet és halál között van a koronavírus miatt: amíg lélegeztetőgépen van, és nincs magánál, álmában egy tengerparton van, ahol találkozik szeretteivel, akik már nincsenek vele. Szerencsére túléli a kórházban töltött időt, az élete pedig folytatódhat tovább, ahogy a sorozat is, amíg még van rá igény, és a szereplők is szívesen maradnak A Grace klinika családjában.

dráma | romantikus

Meredith Grey egy céltudatos nő, aki mindent megtesz azért, hogy teljes életet élhessen felelősségteljes munkája mellett. Meredith elsőéves sebészeti gyakornokként dolgozik a... több»

2