2021.10.24 10:35 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

A profivá válás útján

Az élet szép. De... Nehéz, és tele van buktatókkal is egyben. Ahogyan cseperedünk és kilépünk szüleink árnyékából, hamar rájövünk erre. Igaz ez mindenre az életünk minden szegmensében. Jelen esetben filmünk hősei sztárok akarnak lenni, és semmi nem állhat az útjukba. Ja, és persze senki, ezt még tegyük hozzá!

Matthew John Lawrence, a rendező második egész estés filmje, és én mondom nektek, valamire rátapintott. Magyarul elkapta a fonalat. Aki szereti Sam Raimi munkásságát, és persze Bruce Campbell játékát, annak kötelező darab. Nagyon hiányzott már egy ilyen film a palettáról, vagyis pontosítanék, nagyon vártam már, hogy újra feltűnjön egy hasonló darab. Egy kőkeményen vicces, de mégis brutál gore és slasher elemekkel tűzdelt film, amit kitörő örömmel fogadtam, ráéreztem, hogy itt valami különleges mozi lesz látható, és nem is tévedtem. Lessünk is rá, miről is beszélek itt ilyen nagy lendülettel!

A profivá válás útján

A DUH nevű punk-rock banda nemrég alakult, és most indulnak az első turnéjukra. Erre beüt a krach, a tragacs bedöglik. Őrületes kapkodás veszi kezdetét, a háromtagú csapat minden követ megmozgat, hogy valamilyen járművet találjanak maguknak. Max (Jeff Ridle), Judy (Chet Siegel), Mel (Ruby McCollister) megtalálják a tuti járművet, ám van egy kis (kis?) bökkenő. A sofőr nem adja át senkinek a kulcsokat, és jelentkezik náluk roadie-nak a bandához. Mivel más lehetőség nincs, elfogadják így, hiszen késésben vannak, és ugye a sztársághoz vezető út, a színpad már nagyon várja őket. Ó, valami apróságot el is felejtettem mondani...

A roadie, azaz Peckerhead egy aranyos emberevő démon. És ráadásul elég sűrűn éhes lesz szegénykém. Ami aztán hamarosan ki is fog derülni, persze nem úgy, ahogy gondolnánk. Természetesen innentől kezdve minden borul. Slamasztikából slamasztikába kerülnek, de Peck barátunk mindig kihúzza a zenekart belőle (kihúzza vagy kieszi). Vagy így, vagy úgy.

Amikor az első éjszaka lemegy, és persze éjfél körül Peck falatozik is, a banda morális válságba kerül. Mit tegyenek? Judy drasztikus megoldást javasol, de a többiek a siker érdekében még ezt a kis apróságot is bevállalják, hogy a sofőrünk éjszaka felfalja a bandához közelítő, vagy segíteni akaró emberkéket. De minden felborul, mikor a DUH egy óriási lehetőséget kap, olyat, amilyet minden amatőr banda csak egyszer, de Peck éjszaka szó szerint "eleszi" előlük a szerencséjüket.

Eddig a spoiler, szerintem érdemes megnézni ezt a könnyed, de véres horror-komédiát, ami egy kifejezetten jó produkció. Ismeretlen színészekkel, kis költségvetésből, de szívvel-lélekkel készítve, pontosan, precízen, mégis lazán előadva ezt. Másfél óra kikapcsolódás, a műfaj szerelmeseinek kötelező, akit pedig kíváncsivá tettem, annak ez tökéletes első film a szubzsáneren belül. Peckről (David Littleton) szinte elhiszem, hogy démon, és ez nagy szó, de a többi főszereplőnk is ügyesen lavírozik, vagy éppen evickél a filmbéli szerepében. Jó zenék, mókás és véres jelenetek, és másfél óra totál káosz és őrület...

Indul a DUH turné. Én pedig mindenféleképpen velük tartok. De még neked (nektek) is szorítunk helyet. Éppen reggeli közben néztem a filmet, és semmi nem jött vissza... Ezt is megúsztam.

horror | vígjáték

A DUH zenekarnak végre sikerül befutnia, első turnéjuk során azonban egy kegyetlen őrülttel kell szembenézniük.

2