2021.11.05 14:53 Lubi Olvasottság: 554x
4

Posztapokaliptikus számkivetett

Tom Hanks korábbi filmjeiben maradt már magára a II. világháborúban, az űrben és lakatlan szigeten is. A legendás sztár ezúttal a jövőbeli Amerika posztapokaliptikus világából próbál kiutat keresni kutyája és robot barátja segítségével. Az Apple TV-re készült sci-fi road movie bájosan szerethető történet, ami Tom Hanks szerepeltetésével hívja fel magára a figyelmet, de nem ér fel a színész emlékezetesebb filmjeihez. Ennek ellenére a Finch tartogat pár megmosolyogtatóan szívhez szóló momentumot a család minden tagja számára.

A főhős, Finch magányosan fosztogatja egy letűnt világ vegyesboltjait bármiféle fellelhető élelem után a túlélés reményében, mikor váratlanul mégis arra kényszerül, hogy elhagyja biztonságos menedékét és útra induljon. Társai a váratlan veszélyekkel tűzdelt úton Goodyear névre hallgató kiskutyája és közvetlenül az indulás után befejezett robot segítője.

Posztapokaliptikus számkivetett

A magát Jeffnek elkeresztelő humanoid robot és építőjének szorosra szövődő barátsága adja a történet lelkét, amit az út során eléjük kerülő izgalmak töltenek meg feszültséggel. A Finch nem akar világrengető mögöttes tartalmakat közvetíteni vagy életreszóló látványvilágot felépíteni, helyette karaktereire koncentrál. Miközben Finch emberségre tanítja Jeffet, saját múltbéli traumái is felszínre kerülnek, így a humoros, időnként már-már börleszkszerű hangulatnak a valóság kegyetlensége nyújt kontrasztot.

A korábban főleg sorozatokon dolgozó brit rendező, Miguel Sapochnik egy kedves kis kalandot tett le az asztalra, amit George Clooney tavalyi netflixes munkája, Az éjféli égbolt könnyedebb, vidám változataként lehetne jellemezni.

Tom Hanks érzelmekkel teli utazása garantált családi kikapcsolódást kínál. A Finch nem marad feltétlenül emlékezetes, és nem is kifejezetten egyedi alkotás, a cselekménye pedig hajlamos ellaposodni, de minden nézőjének mosolyt csal az arcára, ami miatt nem lehet nem szeretni.

78 Finch  (2021)

dráma | sci-fi

A posztapokaliptikus Földön egy robot, aki azért épített haldokló teremtője, hogy gondoskodjon szeretett kutyájáról, megismerkedik az élet, a szerelem és a barátság... több»

4