Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Finch (2021)

Finch
Filmadatlap
 
21
Szereplők
9
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (1)

 
zoltyah   2021. 11. 26.

legújabb vélemény

0

Nálam az év egyik legjobb filmje, mivel pont annyira drámai, mint amennyire sci-fi, és mint zseniális... már amennyire lehet, ha nem túl ellentmondásos. :)

 
Artemisia   2021. 11. 13.

8
Búcsúajándék

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tom Hanks posztapokaliptikus drámája ha nem is nyit új fejezeteket a zsáneren belül, de olyan érzékenységgel mesél az emberség mibenlétéről, a szeretet erejéről és az elmúlás komorságáról, ami egy egyedülálló darabbá teszi. Nyomokban tetten érhető ug... teljes kritika»

 
Lubi   2021. 11. 05.

4
Posztapokaliptikus számkivetett

Tom Hanks korábbi filmjeiben maradt már magára a II. világháborúban, az űrben és lakatlan szigeten is. A legendás sztár ezúttal a jövőbeli Amerika posztapokaliptikus világából próbál kiutat keresni kutyája és robot barátja segítségével. Az Apple TV-r... teljes kritika»

 
dandelion1983   2021. 11. 18.

3

Zseniális alkotás, teljesen a hatása alá kerültem, és biztos, hogy még napokig töprengeni fogok rajta. Már az első kockák után a Számkivetett c. film jutott az eszembe, ami szintén nagy kedvenc. Klassz film, megrendítő, elgondolkodtató, érdemes megnézni.

 
Caravaggio1978   2021. 11. 16.

2
Nézzünk magunkba

Épp az imént lett vége, és egy kicsit elgondolkodtam, úgy mindenen... A film megnézése után szerintem pár ember egy kicsit el-el fog gondolkodni dolgokon, élet, elmúlás, természet, érzelmek, mivé válik az ember stb., stb. Egy igazi aranyos kis mozi, nem is hiányzik senki más, nagyon jó, hogy ilyen csekély a szereplők száma. Csodálatosan mutatja be, milyenek vagyunk, emberek, vagy mivé válhatunk... Színészi játék csodálatos, még a roboté is, aki annyira a szívünkbe lopja magát, hogy azt le sem lehet írni. Nem is tudok most még olyan sokat mondani, szerintem még annyira a hatása alatt vagyok. :) Nos, csodálatos, szívmelengető történet, és nem csodálkoznék rajta, hogy a szemünk kicsit benedvesedik a végére. Egy mondat, ami belém égett: "Nem a nap ölte meg világunkat, hanem mi magunk."

 
elekm90   2021. 11. 22.

0

Egy sci-fi road movie és egyben egy robot "felnövéstörténete", nem gondoltam, hogy Tom Hanks elvállal egy ilyen projektet. Kedves film, én elvoltam vele, pedig látom, hogy a története annyira nem eredeti, inkább csak új köntösbe bújtatták.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 10.

1
Disztópikus számkivetett

Szerethető karakterek, hitelesen megalkotott disztópikus látványvilág, de gyenge és kiszámítható történet. Egy esti streamingmozinak jó.

 

A 2 Emmy-díjas Miguel Sapochnik korábban olyan népszerű tévésorozatok epizódjait rendezte, mint a Doktor House, a Trónok harca, A törvény nevében (True Detective) vagy a Marvel Vasököl. A direktor tíz év után rendezett újra egészestés mozifilmet.

(hp)
 

A film döntő részét Új-Mexikóban forgatták. A forgatási helyszínek: Albuquerque, Santa Fe, Shiprock, Los Lunas, Socorro. A munkálatok 2019. májusában értek véget.

(hp)
 

A film produceri teendőit a Vissza a jövőbe rendezője, az Oscar-díjas Robert Zemeckis látta el.

(hp)
 

2017. október 26-án jelentették be, hogy a film főszerepét a 2 Oscar-díjas Tom Hanks alakítja majd.

(hp)
 

A film premierjét eredetileg 2020. októberére tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót 2021. tavaszára halasztották.

(hp)
 
Tom Hanks új filmje road movie, felnövéstörténet, haldoklásdráma, disztópia: mindenből egy kevés, és mindegyiknek kevés. Az Apple TV+ produkciója az eddig főleg sorozatokban bizonyító Miguel Sapochnik rendező munkája, akinek többek között pár emlékezetes Trónok harca epizódot és a Valós halál című cyberpunk sci-fi sorozatot is köszönhetjük. több»