2020.01.09   szerző: csd   hozzászólások: 0

Annyi bizonyos, hogy a 2020-as év már nem a Star Wars-ról fog szólni, és bár elrajtol az MCU negyedik fázisa, mindezektől eltekintve bőven érkeznek olyan produkciók is, amelyek számára egyáltalán nem garantált a siker.

Siker vagy bukás? A 10 legkockázatosabb 2020-as film

Persze fontos azt is megjegyeznünk, hogy alábbi összeállításunkban jócskán szerepelnek olyan címek is, amelyek az előzetes elemzések alapján hatalmasat kaszálhatnak majd a pénztáraknál, de még így is jó esély van arra, hogy mind a kritika, mind pedig a rajongók fenntartással fogadják majd.

Sonic, a sündisznó máris egy érzékeny pontja lehet a Paramount Pictures-nek, hiszen közvetlenül azután, hogy megérkezett a film első előzetese, a rajongók máris követelték, hogy rajzolják újra a főhőst. A stúdió persze kötélnek is állt, de még így is kétséges maradt, hogy sikeresen adaptálják majd családi filmként a kultikus videojátékot még akkor is, ha maga Jim Carrey is szerepet kap benne.

Az Új mutánsoknak már 2018-ban kellett volna a mozikba kerülnie, noha a napokban megjelent előzetes igencsak ütősre sikeredett, az utóbbi években nem kis kockázatot vállalt az, aki új X-Men filmeket készített, a Sötét Főnixen legalábbis alaposan elverték a port a kritikusok és a nézők egy része egyaránt.

Szinte mindenki azonnal felkapta a fejét a hírre, mikor kiderült, valóban elkészül a Top Gun 2: Maverick, amelyben Tom Cruise egyik legkultikusabb szerepében tér vissza. Az eredeti rész a nyolcvanas évek egyik legnagyobb filmslágerének számított, így nem is csoda, ha óriási feszültség előzi meg a film premierét, így a Maverick készítőire nem kis teher nehezedik jelenleg.

Frank Herbert azonos című klasszikus sci-fi regénye több filmes adaptációt is megért, köztük az egyik legismertebbet maga David Lynch rendezte, a későbbi években azonban valahogy nem igazán sikerült megragadni film alaphangulatát és sodrását. A Dűne rendezését legutóbb pedig nem más, mint Denis Villeneuve vállalta, akinek hatalmas elismerést hozott a Szárnyas fejvadász 2049, így ha más nem is, az ő neve garancia lehet egy jó Dűne feldolgozásra.

Teljes listánkat lentebb találjátok, annyi bizonyos, hogy izgalmas évnek nézünk elébe, és még mindig számos izgalmas bejelentés várat magára.

#10

akció | családi | kaland

Sonic, a sündisznó egy számára is ismeretlen rendkívüli erőre tesz szert. Úgy dönt, hogy a Földön keres menedéket, hogy biztonságban tudhassa magát, ehhez azonban senki sem... több»

#9

NA Új mutánsok  (2020)

akció | horror | sci-fi

Öt fiatal mutáns lassan kezdi felfedezni képességeit, mialatt akaratuk ellenére fogva tartják őket egy titkos létesítményben.

#8

NA Bloodshot  (2020)

akció | dráma | fantasy

Ray Garrison (Vin Diesel) a rosszfiúk táborát erősítette, egy napon azonban őt is utolérte a sorsa. A halála után azonban kap egy újabb esélyt: egy új technológiának... több»

#7

NA Artemis Fowl  (2020)

családi | fantasy | kaland

Artemis Fowl nem egy átlagos kiskamasz, ősei ugyanis valamennyien csirkefogók voltak. A fiú egy nap úgy dönt, apródja segítségével felkutatja apját, akinek titokzatos módon nyoma... több»

#6

akció | dráma

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»

#5

NA Morbius  (2020)

akció | dráma | horror

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»

#4

NA BIOS  (2020)

sci-fi

A posztapokaliptikus Földön egy robot, aki azért épített haldokló teremtője, hogy gondoskodjon szeretett kutyájáról, megismerkedik az élet, a szerelem és a barátság... több»

#3

NA Snake Eyes  (2020)

akció | kaland

A G.I. Joe franchise spin-offja, melynek története Kígyószem karaktere köré épül. több»

#2

NA Godzilla vs. Kong  (2020)

akció | sci-fi | thriller

A gigászi Kong és a megállíthatatlan őshüllő, Godzilla első találkozása a mozivásznon. Vajon ki marad állva a két szörnyeteg összecsapását követően? több»

#1

NA Dűne  (2020)

dráma | kaland | sci-fi

Frank Herbert azonos című sci-fi regényének adaptációja egy előkelő család fiáról, akire hatalmas feladat hárul: meg kell végednie a galaxis legértékesebb és legfontosabb... több»