2021.11.12 17:57 Lubi Olvasottság: 732x
8

Műmájer műkincstolvajok

Megérkezett a Netflix legújabb nagy dobása. A híresztelések szerint a Különösen veszélyes bűnözők a streamingóriás eddigi legdrágább filmje, aminek költségvetése elérte a 200 millió dollárt! De vajon megérte a pénzét a sztárokkal tűzdelt akcióvígjáték?

Rawson Marshall Thurber forgatókönyvíró/rendező nem először áll olyan film kamerája mögött, aminek legnagyobb teljesítménye, hogy Dwayne "The Rock" Johnsonnal nézhet farkasszemet. A központi hírszerzés és a Felhőkarcoló felejthetően könnyed stílusa elevenedik meg a páros legújabb produkciójában is. Ám ezúttal Ryan Reynolds és Gal Gadot is tettestársul szegődnek a még teljesebb élmény érdekében.

Műmájer műkincstolvajok

A történetet csupán nagyvonalakban tartalmazó cselekmény egy ritka műkincsek utáni hajszát vázol fel. A repkedő egysorosok és mechanikus akciójelenetek kereszttüzében parádézó sztárok mégis elvonszolják a hátukon a filmet a stáblista legördültéig. Hiába az egzotikus helyszínek és izgalmasnak szánt fordulatok, a Különösen veszélyes bűnözők könnyed bája könnyen is felejthető.

A film buddy-movie jellege emelhető ki legnagyobb pozitívumaként. Hiszen ha életreszóló alakításokról nem is beszélhetünk, a főszereplő hármas karizmatikus megjelenése adja a film szívét és lelkét. Reynolds az aktuális humorfelelős, akinek tőle megszokott módon be nem áll a szája, a Szikla a mindig ügyeletes nehézfiú, akin rendszerint csattan az ostor, Gal Gadot pedig nagyrészt bio-látványelemként segít kordában tartani a tesztoszterontól túlcsorduló jeleneteket.

A Különösen veszélyes bűnözők ártatlan történetét mégis tévedés lenne azonnal elítélni klisés megoldásai és sematikus stílusa miatt. Hiszen a Netflix túlárazott szupercsapata végsősoron teljesíti a minimális elvárásokat és képes kiszolgálni a sztártrió rajongóinak elvárásait.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Az Interpol világméretű hajszát hirdet a legkeresettebb tolvaj elfogására. Azonban amikor egy vakmerő rablás összehozza az FBI legjobb profilozóját és két rivális bűnözőt,... több»

8