2021.11.28 21:32 Recensor Olvasottság: 338x
8

A másik politikai oldalt mutatja meg

Érdekes módon az, ahogyan a Fidesz megrendelte ezt a filmet, éppen saját magáról árul el sokat. Azt, ahogyan szerintük zajlottak azok a bizonyos napok a hatalom berkeiben. Vagyis pontosan így képzelték el, márpedig mindenki önmagából indul ki, vagyis éppenhogy ŐK működnének így hasonló esetben. Valószínűleg a legfelső elit néhány embere hozná meg a döntéseket, a vezér bizalmasai (épp, mint a filmben), és komoly szerephez jutnának a hozzájuk hű publicisták, közvélemény-kutatók, magánemberek is, hiszen azt gondolják, a másik oldalon is ezek diktáltak 2006 őszén (az akkori miniszterelnök oldalán).

Így nézve az Elk*rtukat, bizony nagyon érdekes kísérlet az egész. Filmként, dramaturgiailag vizsgálva nem rossz: közepesnél jobbak a színészi teljesítmények és pörgős a rendezés is. Vannak egészen jól sikerült jelenetek (pl. TV-székház ostroma), és minden propagandisztikus cél ellenére (vélhetően akaratuk dacára) kicsit más szemszögből, például a rendőrök szemszögéből is látjuk az eseményeket. Az "ártatlan", pláne békésen tüntető tömeg mítosza, mely a gonosz rendőri brutalitás "áldozata", nem vehető túl komolyan (a felismerhető "B" közép arcokról nem is beszélve). De mondjuk ezt eddig sem hihette el értelmes ember, ha vette a fáradtságot és megnézte az eredeti felvételeket, ezekről a "nagyon békés" demonstrálókról.

A másik politikai oldalt mutatja meg

Ami a film értékelését illeti, lehetne 60-70 százalékos is, ha meg lehetne bocsátani a készítőknek a hamisításokat, csúsztatásokat és a propagandacélokra való felhasználást (a nézők hülyének nézésével). Így azonban max. 30% -ot érdemel. Jóindulattal.

35 Elk*rtuk  (2021)

dráma | krimi

Egy ambíciózus, de munkáltatója által elnyomott közvéleménykutató elhatározza, hogy fényt derít az igazságra, miután rájön, hogy főnöke egy roppant kényes hangfelvétel... több»

8