2021.12.27 22:46 Klauka89 Olvasottság: 484x
0

Kosztümös Barátok közt

A kosztümös Barátok közt nagyon jó kifejezés erre a sorozatra, talán még Kinizsi Ottó rendező sem sértődne meg ezen - aki maga is a Mátyás király téren nőtt fel. A különbség az, hogy ennek a terjedelme nem Barátok közt és A Szabó család hosszúságú, kezdetektől a végtelenségig, plusz-mínusz 30 év. Csak 80 rész, ennyire írták meg a forgatókönyvet, és nem akarták tovább húzni, volt eleje és volt vége. A szereplőválogatás szerintem nagyon jól sikerült, mindenki illett a szerepébe.

Akiket a stáblistában nem említettek meg, bár szerintem méltán ki kéne írni a nevüket, meg egy-két képet is mellékelni: Takács Nóra Diána, Koltai-Nagy Balázs, Bárnai Péter, Kenderes Csaba, Dér Denisa, Litauszky Lilla, Spolarics Andrea, Radnay Csilla és Hőrich Nóra Lili.

Kosztümös Barátok közt

Összességében számomra nagyon szórakoztató volt a sorozat, voltak benne vicces és igazán komoly részek is. Pl. kiemelném Torzsa Terka (Dér Denisa) szlovák káromkodását és megnyilvánulásait, azok nagyon mulatságosak. Jaskó Bálint (Rokoczay Móric báró) itt is egy kis rohadék szerepében tetszeleg, csakúgy mint az Oltári csajokban, ahol Márkként utálhattuk. Torzsa Rózsa számkivetettsége megbotránkoztató volt számomra. Torzsa Mihály szerepében Csőre Gábor, hát hatalmas - imádtam! A szatócs eléggé elesett, de a felesége szintén nagyon belevaló csajszi volt, szegény! Annát, Ilonát kedveltem, Sándor gyakran volt szemtelen és kelletlen, de megszerettem őt is. A cuki Bárnai Péter egy földre szállt angyal, Baba óriási figura a szövegével, Bodza Katica egy tünemény! Tóth Ildikó - mint a zsandár úr édesanyja - végre megtalálná a szerelmét, erre ez történik... a végén a dolgok lassan elrendeződnek. Szerintem megéri megnézni, mert 1865-ben játszódik, még a kiegyezés előtt, és nagyon is átjön a hangulata, nagyon jók ezek a jelmezek ahhoz, hogy az akkori élethelyzeteket megteremtsék és bemutassák.

0