2022.01.14 23:12 Gábor390920 Olvasottság: 281x
3

Mindent a rajongóknak?

Olvastam interjút a rendezőpárossal, valamint láttam az eredeti triót egy talk-show-ban, ahol mindannyian éltették a filmet, hogy méltó folytatása lett az előzőeknek. Mivel nagy rajongó vagyok, így reméltem, hogy nem csak üres szavak voltak, hanem tényleg felér majd az új menet Wes Craven filmjeihez.

A válasz: igen!

Mindent a rajongóknak?

10 évvel a legutóbbi film után újra hozzányúltak a "Sikoly-álarcos" gyilkos történetéhez, új szereplőkkel a régi városban, Woodsboróban. Az eredeti gyilkosságok 25 évvel ezelőtt történtek, és a mostaniak is kapcsolódnak hozzá. A korábbi filmekben is rengeteg filmes utalás volt, amelyből most sincs hiány, sőt a szereplők itt is tudják a szabályokat, és hogy ez most milyen típusú film a sorban. Tudják, hogy potenciális áldozatok, és hogy a gyilkos legnagyobb valószínűséggel köztük van.

A Sikoly 2-ben a folytatások szabályait vettük át, a harmadik részében a trilógiákról volt szó, a negyedikben pedig a rebootokról. Oké, de ez a film akkor most folytatás vagy reboot?

Igazság szerint egy legacy sequel, ha meg kell neveznünk. Az új szereplők mellett felbukkannak a régi motorosok is. (Ilyen volt például a Creed vagy akár a Star Wars új trilógiája is). Ahogy a filmben is elhangzik, ott is ez történik, új szabályokkal. A szereplők próbálják betartani a szabályokat, amelyeket olyan jól ismernek már, de valahogyan mégis vannak, akik szabályszerűen áldozatul esnek a maszkosnak.

Döfésből és vérfürdőből most sincs hiány, talán ez a rész a legvéresebb az eddigiek közül.

Sidney és a többiek jelenléte jó volt, de nem lopták el teljesen a show-t az új generáció elől.

Mivel a film végén több túlélő is maradt, ezért nem kizárt, hogy jöhet a folytatás, a kérdés már csak az, hogy újra visszahozzák-e az eredeti túlélőket is, vagy őket már elengedik az alkotók. Szenvedtek már eleget?

78 Sikoly  (2022)

horror | misztikus | thriller

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

3