2022.02.09 10:46 Emmersson Olvasottság: 770x
3

Szirupmentes romantika

Kevés olyan szerelemről szóló film van, ami nem Romana regényújságszintű rózsaszín, csöpögős történetet mutat be. Kár, mert - szerencsés és ideális esetben - mindannyiunk életébe beköszön egyszer legalább a nagybetűs. Ennek nem feltétlenül van kifutása, jövője, van, hogy csak egyéjszakás vagy egynyári kaland, de az biztos, hogy örök nyomot hagy, feledhetetlenül beég a szívbe és a retinába is.

Nehéz lehet megfogalmazni, két embert mi köt össze. A legtöbb páros a kívülállók számára furcsa, mert ők viszonylagos realitással látják őket. A két szerelmes vak, ugyanakkor sokkal jobban is látja a másikat. Úgy érzékelik egymás rezgéseit, mint macska a vízereket. Hogy egy nő vagy férfi mitől lesz vonzó, arról vannak általános gondolatok; szép/jóképű, csinos/sármos, szexi stb. Mindezek sokszor másodlagosak vagy mellőzhetők egy szerelemben. És annyira egyedi az a plusz, a szikra, a csipet extra titkos hozzávaló, hogy soha nem derül ki, nem kutatható.

Szirupmentes romantika

Itt mégis érzékelhetjük a megfoghatatlant. A filmben egy nőies nőt látunk, aki tudja, mit akar, tudja, hogyan akarja és főleg, hogy mikor akarja: kizárólag 5-től 7-ig. A fiú, aki persze azt hiszi, férfi, ezt elfogadja, azonnal behódol. Természetesen szerelmes lesz. Úgy, ahogy csak ritkán éli meg az ember - mindent felforgató, mindent háttérbe szorító érzéssel. Csak a nő jár a fejében.

A nő nem akarja ezt az érzést, de közben másra sem vágyik. Elnyomja magában, nyilván nem egyszer sikeresen tartotta már kordában, de most férfivá tett egy fiatalembert, aki pedig őt nőként látja. Egy pillanatra meginog, de idősebb és bölcsebb, mint a férfi, így az egyetlen helyes döntést hozza meg, ami fájdalmas, de szükségszerű.

És pár év távlatából elcsendesedve mindketten mély szeretettel emlékeznek arra a rövid időre, ami csak az övék volt, és örökre megváltoztatta őket.

Talán az Egek ura az a film, amelyben ilyen szépen láttatnak egy kapcsolatot. Ha nem láttátok, gyorsan pótoljátok. ;)

dráma | romantikus | vígjáték

A Kizárólag öttől hétig című romantikus dráma történetében egy fiatal, feltörekvő író találkozik egy gyönyörű nővel. Ám az asszony már házas, így a párocska csak... több»

3