2022.02.20 17:27 himi85 Olvasottság: 239x
1

Modern kincskeresős kalandfilm jópofa poénokkal fűszerezve

Az Uncharted videójátékon csak nagy vonalakban alapuló "A nemzet aranya"-szerű új, nagy költségvetésű kalandfilm végre bemutatásra került, s a műfaj szerelmesei egyáltalán nem fognak csalódni a film láttán. Látványos, poénos, pörgős akciókaland született, mely bár nincs túlbonyolítva, ellenben piszkosul élvezhető popcornmozi. Ilyenek is kellenek. Történetében egy kezdő és egy profi kincskereső összefognak, hogy Magellán aranyát felkutatva átszeljék a világot. Barcelonától a Fülöp-szigeteken át gyönyörű helyszíneken menekülve, egymást folyamatosan oltva s beszólogatva csiszolódik össze egy új kalandorpáros, akikre még rengeteg új részt lehet majd építeni.

Tom Holland és Mark Wahlberg között nagyon működik a "haverkémia", a kettejük közötti szájkarate nagyon vicces, a magyar szöveg tele van térdcsapkodós szópoénokkal. A film részben emiatt, részben a jól eltalált kalandfilmes hangulata s a nagyon látványos és kreatív akciók miatt válik kiemelkedően élvezhetővé és szórakoztatóvá. Bár a történet sablonos, egy-két ponton mégis sikerült meglepniük, vannak váratlan húzások is benne. Tom Holland a megszokott Pókember-féle kedves és szerethető, vicces jófiú karaktert hozza megint, aki lehet, nem hasonlít a videójáték Nathanjére, de ehhez a filmhez nagyon passzol, a rajongókkal ellentétben nekem ezzel semmi bajom sincs.

Modern kincskeresős kalandfilm jópofa poénokkal fűszerezve

Összegezve: a látványvilág pazar, az akciók kreatívak, a párbeszédek viccesek, a kincskeresés épp eléggé izgalmas, a gonosz karakterek is jól meg vannak írva, félelmetesek, kiszámíthatatlanok.

Nekem ez a film nagyon bejött, remélem, siker lesz, és lesznek még folytatásai. Egy Marvel-humorú, modern Indiana Jonesra bármikor újra vevő lennék. 8,5/10.

75 Uncharted  (2022)

akció | kaland

Mindenki ismeri és találkozott már Nathan Drake-kel, hiszen ő az, aki már keresett kincset Amazónia esőerdeiben, volt már partravetett a karibi szigeteken, és persze... több»

1