2022.02.20 17:56 Yosihiro Olvasottság: 176x
1

Minden jó, ha a vége jó! :)

Azt hiszem, aki végignézte ezt a sorozatot, az osztja azt a véleményt, hogy igen, ez egy remek sorozat, bár vannak benne hullámvölgyek, mint minden sorozatban. Igazából a misztikum, később a bűnügyek történései hozzák izgalomba az embert, de megkapjuk itt a spanyol temperamentum egy szeletét, valamint a romantika, erotika falatjait is. Az évadok során megfigyelhetjük a szereplők "átalakulását" hol jó, hol gyengébb formában. A sorozatban folyamatosan építik be az újabb és újabb embereket, ahogy a történet halad előre. Születnek is kisebb románcok és igaz szerelmek is, amik adhatnak egy alapot. A sorozat közepe felé érezhetjük a "lassulást", vagyis azt, hogy igazából nem tudni, mit akarnak kihozni a sorozatból, és már-már idegesítő a sok visszaemlékezés, de valahol mégis megragadja az embert, és próbáljuk tartani a lépést a történésekkel és szereplőkkel.

A végső kifejletet csak az utolsó 3-4 rész hozza meg, ahol szerintem az utolsó évadot már nagyon összekavarták, de mégis a befejezés nem sikerült rosszul, és talán kaphattunk egy pozitív zárszót. Nekem Fermin volt a kedvencem, és ahogy a történet vége felé értem, éreztem, hogy nem marad életben, és ez a halál, amit kiosztottak számára, nem volt szép. Így megkapta a sorozat a drámai részét, a szuperkém a végén úgymond feláldozza magát, és eltereli a figyelmet az Internátus lakóinak életéért cserébe. Megérdemelte volna a boldogságot és szerelmet, így pedig kapott egy számára méltatlan halált.

Minden jó, ha a vége jó! :)

Összességében a történet jó, a rendezés néhol egészen jól sikerült, a szereplők játékára - összesítve mindenkiét - egy jót beírhatunk, a zenei és hangaláfestés is jó. A plusz, amit ad a sorozat, azok az emberi érzelmek, tulajdonságok, amivel nap mint nap találkozunk, és ez ebben remekül lett megjelenítve, ezért én megadom az öt csillagot, hiszen végignéztem mind a hét évadot, és ez takarja azt, amit itt leírtam. További apró pluszok, amit ki kell emeljek, az Paula és Evelyn külön kis "történetei", cselekedetei a részek során, ahogy felfedezik a szerelem, születés vagy a csók világát, az nem mindennapi. Továbbá ezek a történetek szorosan kapcsolódnak az adott évadhoz vagy részhez, és mindezt így benne elhelyezni... szerintem ez mestermunka volt, bár a hetedik évad elején már ezt sem éreztem annyira jónak, aztán a végére mégiscsak visszatérhetett az igazi történetíró, mert megint ugyanazt a stílust fedeztem fel, mint azelőtt.

A misztikum része pedig az elején adagolva van, majd egy picit háttérbe szorul és a végre ismét kiteljesedik. Kapunk nagyon pici horror- és akciórészeket is, de ezek valahogy elfolynak a részek között. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, remek sorozat, érdemes végignézni, és talán még egy folytatásévadot is el tudnék képzelni, de ez már csak az én fantáziám... Üdv, Yosi

90 Internátus  (2007)

misztikus

Egy kollégium nem szokványos mindennapjaiba leshetünk bele. Egy fiatal lány érkezik az otthonba, akinek bátyja mindent megtesz azért, hogy megóvja őt. Megérkezik a fiát kereső... több»

1