2022.03.08 15:35 JRD Olvasottság: <100x
1

???

Hazudnék, ha azt mondnám, hogy nem néztem végig. (Többször is.) De igen. És jól el is szórakoztam, de ezen kívül ez a film semmit nem adott.

19,5 millás költségvetést itt is sokallom, de behozta az árát (több, mint 190 millát kaszált).

???

Hogy a víz szimbolikus jelentőségű a filmben az tagadhatatlan.

Hogy a némát játszó színésznő csak halványan mutatja meg a benne rejlő tehetséget az is biztos. (Eddig egy színészt láttam, aki remekül ki tudta hozni a néma figurában rejlő összes érzelmet. Az pedig Kurt Russel volt A katona című sci-fi filmben.)

Hogy jól lett kiválasztva a gonosz felügyelő? Naná.

És hogy Octavia Spencer nagyot alakít ebben a parányi mellékszerepben és ezzel valamelyest meg is menti a filmet. Tuti.

Hogy látványban ott van? Igen. Kissé emlékeztet egy 1900-as évek eleji képregény stílusára.

Hogy nem ez a rendező legjobb műve! Hát, nagyon-nagyon igaz!

Viszont akkor sem értem, hogy miért kapott ez Oscar díjat vagy egyáltalán bármilyen díjat is? Egy díjat kellett volna odaítélni. Méghozzá Spencernek a legjobb mellékszereplő díját.

Megnéztem eredeti nyelven, megnéztem szinkronizálva de nem találtam meg az okot, ami miatt bármilyen díjjal jutalmaztam volna a filmet.

De nincs mit csodálkoznunk, hiszen az elmúlt években sok olyan film kapott rangos elismerést, mely lapos volt, csak épp az aktuális divatideológiát követte vagy divatosnak számító kérdésekkel foglalkozott teljesen felszínesen...

Ezektől függetlenül maga a film laza szórakozást ígér. Többször is meg lehet nézni.

Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

dráma | fantasy | kaland | romantikus | thriller

Egy nem mindennapi tündérmese a hidegháború idejéből. Elisa takarítónőként dolgozik egy kormányzati intézményben, amely rendkívül szigorúan őrzött. A nő élete magányosan... több»

1