2022.03.27 15:33 Kezdő_kritikus Olvasottság: 289x
4

Sorozat az életről

Nagyszerű sorozat az életről, annak minden örömével, fájdalmával. Az alaptéma az elveszett lelki társ felett érzett gyász feldolgozása. Az egész alaphangulat emiatt eleinte keserű, majd keserédes, de végül is a kicsengés mégis egy pozitív érzés, ami miatt nem lehet könnyen abbahagyni a sorozat nézését. Számomra a legfontosabb üzenete (amivel mélyen egyetértek), hogy bármi is ér az életben, hiába akarjuk ésszel, sértett egóval vagy bármi mással ezt elérni, nem tudunk megváltozni és más emberek lenni. Aki békának született, az nem tud skorpió lenni, és fordítva sem. Közhely talán, de hajlamosak vagyunk néha erről elfeledkezni. Az ész nem tud győzni a lélek felett, bárhogy is szeretnénk, hiába lenne néha egyszerűbb a másik lenni, de ez csak ideig-óráig lehetséges, különben csak fájdalmat okozunk magunknak. Viszont ha megéljük azt, amilyenek valójában vagyunk, akkor bárhonnan fel tudunk állni, és megtalálhatjuk az utat a boldogsághoz és azokhoz az emberekhez, akik hasonlóan látják a világot, akikkel együtt meg lehet küzdeni a legnagyobb problémákkal is. Ja igen, és soha nem kell feladni, mindenhonnan van tovább, csak észre kell venni az utat, hiába nőtte be a gaz. ;)

Minden rész egyébként tele van (igazi angol) poénokkal, és emiatt a sorozat jól egyensúlyoz a túl komoly és a könnyen nézhető határán. Nem akar szájbarágós lenni. A karakterek is sokszor teljesen valószerűtlenek, mégis hitelesek, mivel mind megtestesítenek egy-egy embertípust a maguk erősségeivel és gyengeségeivel, a saját módszereikkel céljaik és boldogságuk elérése érdekében. Ezért is nagyon nézhető sorozat, hiszen mindannyian megtalálhatjuk benne azt a karaktert, akivel azonosulni tudunk, akinek átérezzük a problémáit, és talán még valamit tanulhatunk is tőlük.

Sorozat az életről

Egy szó mint száz, aki teheti, nézze meg, érdemes. Kérdés nélkül 5 csillag.

dráma | vígjáték

Miután Tony felesége váratlanul meghal, az addig kedves és jámbor férfi egy csapásra impulzívvá válik, és nekimegy régi életének.  több»

4