2022.04.10 19:43 Gábor390920 Olvasottság: 270x
1

Nem mindennapi kapcsolat

Az utóbbi évek talán egyik legizgalmasabb sorozata, remek szereplőkkel. Sandra Oh és Jodie Comer között remek a kémia, remekül hozzák a szerepüket, valamint Fiona Shaw játéka is említésre méltó a jéghideg karakterével, és egy-egy mondatával mindig odaszúr, ahová kell.

Az első évadban azt szerettem, hogy minden rész, minden történés kiszámíthatatlan volt, remek fordulatok váltották egymást. A gyilkosságok brutálisak és kegyetlenek voltak, amik elsőre megleptek, és rosszul esett, amikor egy-egy kedvelt karaktert csúnyán kiírtak.

Nem mindennapi kapcsolat

A második évadban kezd elmélyülni a bérgyilkosnő és az MI6-es nő kapcsolata, ami csak tovább árnyalja a történetet, felkelti bennünk az együttérzést az antihőssel kapcsolatban. Az évad vége az első évadnak az ellentéte, ez ügyes húzás volt a készítőktől, otthagyva letaglózva a nézőket.

A harmadik évadban egyre több új karakter jelent meg, mind a "jó", mind a "rossz" oldalon, még tovább kuszálva a szálakat. Szereplőinkről új dolgokat tudhattunk meg, amely még emberibbé tette őket, ugyanakkor a brutalitás és a sokkoló gyilkosságok, gyilkossági kísérletek itt is ugyanúgy megjelentek, mint a korábbi évadokban. A két főhősnő közötti viszony pedig a részek előrehaladtával egyre csak elmélyült, míg az évad utolsó részében elbúcsúztak egymástól.

És hát akkor jön a kérdés, hogy hogyan tovább?

Az utolsó évadban mindkét nőt közös cél vezérli, mégpedig az, hogy leszámoljanak egy radikális bűnszervezettel, amely már az előző évadban is nagy szerepet kapott, itt viszont megismerhetjük a megalakulásának történetét, amely még az 1970-es évek Németországába nyúlik vissza. A két főhős kapcsolata ebben az évadban hullámzó, de sikerül elérniük a céljukat, mégis a sorozat befejezése számomra egy kicsit összecsapottnak hatott, ahhoz képest, ahogy a többi rész remekül kidolgozott volt. Ennek ellenére kerek egészet alkot ezzel a négy évaddal, új tehetséges színészeket ismerhettem meg a sorozat által, és láthattam Fiona Shaw-t léggitározni, amit a jelen szerepéből kifolyólag nem gondoltam volna, hogy látni fogok.

akció | dráma | kaland | thriller

Eve (Sandra Oh) elégedetlen az életével, úgy érzi, sokkal többre hivatott, mint hogy egy irodában ücsörögjön; kém szeretne lenni. Végre eljön az ő ideje is, amikor azt a... több»

1