2022.05.02 16:46 Rajnai Erik Olvasottság: <100x
0

Mi  fene volt ez?

Zseniális, látványos, akciódús, természetfeletti, izgalmas, csodálatos, sikeres. Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni az MCU-filmeket, melyek messze a legsikeresebb filmuniverzum tagjai. Számos film kötődik ehhez a világhoz, melyek mindig találták a célközönséget. Nem csak a képregény-fanok szerették és szeretik a mai napig. Bár minden út rögös, a Marvel is sikeresen félrenyúlt, méghozzá a Marvel Kapitány filmmel. Hogy mi is volt vele a probléma? Önmagában már a sajtó se volt valami pozitív, hisz a főszereplő, Brie Larson a férfi-ellenes írásairól, interjúiról volt híres abban az időszakban. Másrészt, a karakter igen megosztó, és nem is valami sikeres.

A történet ott kezdődik, mikor a Kree-k majdnem véglegesen kiirtják a Skrull fajt, akik képesek felvenni bárki alakját. A Kree faj egyik tagja a Földre kerül. Itt kell rájönnie ki is ő, hogy az ő végzete az, hogy valami világmegváltó dolgot tegyen.

Mi  fene volt ez?

A történet egyszerűen béna. Egy pillanatig se tudott lekötni, pedig minden Marvel-filmet szeretek. A legrosszabb az egészben, hogy olyan hangulata van az embernek, mintha ezt a filmet el se akarták volna készíteni. Akkora beharangozója volt, hogy majd biztos ő fogja Thanos seggét szétrúgni, de mint tudjuk, ez nem történt meg. Másrészt meg sincs indokolva, hogy a szerencsétlen Skrull fajt egyáltalán miért kell kiirtani. Az, hogy Nick Fury hogyan vakul meg fél szemére, az valami botrányosan bugyuta volt. Remélné az ember, hogy legalább a látvány megmenti a filmet, vagy a humor. Nos a látványt nem kell ecsetelni, hogy mennyire elképesztő, hisz egy olyan filmről beszélünk, aminek a szemünk a célja, de ez semmivel nem kárpótol. A humor nagyon fárasztó. Utoljára az Aquamanben éreztem ennyire kínos poénokat. A legrosszabb az, hogy bármily alacsony elvárással is ülünk le a film elé, képes meg azt is alulmúlni.

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»

0