2022.05.10 15:24 Márk391212 Olvasottság: 118x
0

Doctor Strange-ek mindenhol

Szerencsére igen hamar meg tudtam nézni a filmet. Nagyon jól tettem, hogy megnéztem moziban.

Ez volt az az MCU-film, amit a legjobban vártam az elmúlt egy évben.

Doctor Strange-ek mindenhol

A történetről annyit, hogy nem túl terjedelmes, de a Marvel kihozta belőle a legtöbbet, amit lehetett. És ez annak is köszönhető, hogy a címben is szereplő multiverzum fontos szerepet kap benne.

Minden a helyén van, az összes színész beletette a szívét-lelkét ebbe a filmbe. De a két főszereplő, Benedict Cumberbatch és Elizabeth Olsen viszik a prímet. Mindketten talán most hozták a legjobb formájukat az MCU-ban, át is éreztem a Doctor és az immár Skarlát Boszorkánnyá változott Wanda döntéseit, még ha ezek a döntések olykor megkérdőjelezhetők voltak is, leginkább Wanda részéről.

Sam Raimit nagybetűs horrorfilm rendezőnek mondják. Én csak a Pókember trilógiát és ezt a filmet láttam tőle, de most már van elképzelésem, hogy milyen remek horrorfilmeket készíthet.

Itt is volt egy jó pár olyan rész, amiben érződik, hogy csúnya dolgok vannak. Leginkább a néző elméjére hat ezzel a film, de néha vizuálisan is elszáll, mint amennyire megszoktuk a Marveltől. És ez jól áll a filmnek. Nagyon jól. Sokszor csak pislogtam, hogy ez most tényleg megtörtént, most mi van?

De azért ott van az az érzés, hogy nem egy Gonosz halott filmet nézünk, hanem egy Marvel filmet. Szabadabb a film, sőt bátrabb.

A zene pedig rátesz egy lapáttal az élményre, elég csak arra a jelenetre gondolnom, mikor a halott Defender Strange feléled Stephen Strangenek köszönhetően, és elindul a Vundagor hegység felé, hogy megállítsa Skarlát Boszorkányt. Borsódzott a hátam, mikor néztem. És még a számomra kevésbé eltalált rock-szólók is a helyén vannak.

A látvány pedig több színes-szagos látványpékségnél, a történet miatt szinte kézzel fogható. Még a látványnak is súlya van.

De a legjobb dolog az egészben, hogy a legnagyobb ellenség nem csak Skarlát Boszorkány a filmben. Be kellett látnia a jó Doctornak, hogy bizonyos tekintetben saját maga a legnagyobb gonosz a filmben. Remek kis kikacsintások vannak az első filmre is ebből a szempontból, csakhogy az Ősmágust idézzem " ki maga ebben a nagy multiverzumban, Stephen Strange? " Most megkapta a válaszokat is. Mert a multiverzum számos választ kínál akármilyen kérdésre, még ha sokszor fáj is.

De a Doctor a végén békére lelt. Vagy mégsem?

Ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom. Nem hibátlan, de messze egy fantasztikus élmény, ami magáért beszél, amit látni kell.

Egy újabb remek filmet tették le az asztalra a Marvelnél.

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»

0