2022.05.14 17:58 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 123x
2

Teljesen vakon.

Úgy ültem le a film elé, hogy sejtettem, egy ötlettelen, és sablonos filmet fogok látni. Hála istennek Fede Alvarez és az elsőfilmes rendező, Rodo Sayuges nem okozott csalódást. Tényleg ötlettelen és sablonos lett.

Miért is idegesített fel a második rész de nagyon?

Teljesen vakon.

Na nézzük!

A "vak öreg" (Stephen Lang).

Miért kellett ráragasztani a pozitív-sémát? Teljesen hiteltelenné tette az egész filmet. Annyira pozitív lett, hogy még a kiképzett harci kutya is mellé állt magányos bosszúhadjáratában. Valahogy ez nekem teljesen hiteltelenre sikerült. Persze, nem csak ez, hanem nagyjából az egész film.

Itt van mindjárt a "lopott" lánya, Phoenix (Madelyn Grace), aki szinte egy kommandós tudásával rendelkezik, nem jár iskolába. Teljesen hihető, hogy a hatóságokat nem érdekli, mit keres egy öreg, vak embernél.

Ja, nem.

A film koncepcionálisan megbukott. Nem thriller, mert a gore-jelenetek kissé véresek. De nem is horror, mert a zsánerjegyeket nem hordozza. Sayuges eltévedt a filmes dzsungelben, mert Normam nem lehet hős, hiszen tudjuk, hogy egy beteg állat, de Sayuges ezt akarja ránk erőltetni.

Ugrál a pozitív és negatív karakterek között, de valahogy elveszett a sok bába között a gyerek.

Az anya, Josephine (Fiona O' Shaughnessy) egy kivénhedt és lepukkant drogosra, az apa, Raylan (Brendan Sexton III) pedig egy béna és kisstílű rablóra hajaz.

Mintha Alvarez azt akarta volna megmutatni, hogy vannak rosszak és vannak a még rosszabbak. Az ötlet halva született, mert ömlik belőle a szenny és a klisés szirup. Az akciójelenetek is B-kategóriások, nem egy nagy durranás, éppen nézhető. Stephen Lang viszont elképesztően jól játszott, előtte le a kalappal.

Az eleje, a "home invasion" még rendben ment, bár kissé ötlettelenebb, mint az első részben. Maga a sztori is lapos és unalmas.

Nincs koncepció, nincs logika ebben a filmben, ezt pedig nagyon sajnálom.

A vak emberrel nem lehet azonosulni, ezért, ha tudat alatt is, ő egy negatív hős. A vak szuperembernek remélem ezzel vége, Phoenix felnő, és elhúz a fenébe.

Nem kell semmilyen B-kategóriás utánérzés, ennyi bőven elég volt. A vaksötétnek vége, tessék villanyt kapcsolni!

Jeges-citromos víz, és egy kis szotyi a kedvenc fotelemben....

Jöhet a következő mozi.

horror | krimi | thriller

A Vaksötét folytatásában visszatér a megvakult katona, aki éveken keresztül rejtőzött egy elhagyatott viskóban, ahol egyedül nevelt egy tűzvészből kimentett lányt. Nyugalmuk... több»

2