2022.05.21 15:39 CsakPozitívan Olvasottság: 334x
0

Az úriember-kalóz

Ha valaki azt hitte volna, hogy A Karib-tenger kalózain túl már nem készülnek minőségi kalózfilmek, A zászlónk halált jelent parodisztikus kalózsorozata most rácáfol erre a tévhitre. David Jenkins HBO Maxra készített szériája alapvető elemeiben figurázza ki a tengeri legendákat és a kalózélet mindennapjait.

Az 1700-as években járunk. Stede Bonnet angol földbirtokos unalmas hétköznapjait éli családjával, miközben kalandos kalóztörténetekről ábrándozik. A kapuzárási pánik annyira elhatalmasodik rajta, hogy hirtelen ötlettől vezérelve felcsap kalózkapitánynak. A vad tengeri emberek között mégis kívülálló marad, mígnem elhatározza: kalózként is önmagát fogja megvalósítani. Így lesz Stede Bonnet az úriember-kalóz, akinek híre még a nagy Fekete Szakállhoz is elér.

Az úriember-kalóz

A sorozat bővelkedik az angol humorban, számos egyedi karaktert mozgat. Történet ütközőzónáiban egyaránt merülnek fel a kortárs viszonyokra reflektáló társadalmi kérdések és kiforgatott, hagyományos kalandelemek is. Taika Waititi feltűnése valódi fénypontnak számítanak az epizódok alatt, ahogy a különböző vizuális elemek, különösen az egyedi, mégis autentikusnak ható kosztümök és díszletek éreztetik egy minőségi tévés produkció hatását.

A sorozat eleinte kissé döcögősen, lassan indul be, de az évadzárásra minden karaktert régi ivócimboraként zár majd a szívébe a közönség. A zászlónk halált jelent zűrös alakjai minden zord galádság ellenére végtelenül szerethető figurák, így az alakításokra és a szövegkönyvre épülő kamara-darab jellegű epizódok is végtelenül bensőséges hatást nyújtanak, és nagy nevetéssel kecsegtetnek.

akció | életrajzi | kaland | történelmi | vígjáték

1717-et írunk és egy gazdag földesúr kapuzárási pánikban szenved. Stede Bonnet éppen ezért úgy dönt, elhagyja kényelmes életét, és kalóznak áll. Viszont a dolgok nem... több»

0