2022.05.27 20:09 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 354x
4

Induljon a banzáj!

Ha a producer Joel Silver.

Ha a filmben játszik Patrick Swayze, Sam Elliot, és Ben Gazzara.

Induljon a banzáj!

Ha a szőke bombázónak, Julie Michaelsnek ekkora keblei vannak.

Ha ilyen jó zenéket játszanak.

Akkor nem értem, hogy miért jelölték a filmet Arany Málna díjra, több kategóriában is.

Fogalmam sincs, azt viszont tudom, hogy Rowdy Herringtonnak, a rendezőnek nem volt nehéz dolga.

Miért is?

Adva van egy bot egyszerűségű sztori. Van egy zseniális helyszín és jó színészek.

A mozikban mégis csak közepes sikerrel ment a film. De amit itt bukott, azt jócskán behozta a videó-kölcsönzéseknél és a kábeltévés bemutatóknál.

Kultuszfilm lett, hiába a kritikusok aknamunkája. Michael Kamen zenei effektjei jól illenek a filmhez, az általa választott zenék a kornak, helyszínnek megfelelőek, rendkívül ütősek.

2003-ban musical is készült belőle, ami már valamit mutat. Hatalmas rajongótábora van a mai napig is, ami nem meglepő, hiszen sokak visszasírják ezt a korszakot.

Hősünk, Dalton (Patrick Swayze) tanár, de kidobóként (békéltető) dolgozik már hosszú évek óta, csavarog a Amerikában. Most éppen Missouri felé tart, ahol a helyi tulaj akar a bárjában rendet teremteni, hiszen egy snassz késdobáló lett a régen elegáns bárjából. Frank (Kevin Tighe) szabad kezet ad hősünknek, aki persze már az első napja végén erős tisztogatásba kezd a személyzet körében. Természetesen összeismerkedik a város rosszfiújával, Brad Wesley-vel (Ben Gazzara), a csicskásával, Jimmy-vel (Marshall R.Teague), a cicababájával, a hatalmas keblekkel rendelkező, szőke Denise-zel (Julie Michaels). Majd egy bunyót követően Elizabeth Clay doktornővel, aki ellátja a sebét (Kelly Lynch), elkezdenek flörtölni.

Egyszóval halad a történet. Dalton kemény, Elizabeth néha meztelen, és Denise a melleit próbálja szellőztetni, nagy-nagy örömünkre.

Majd megjelenik egy másik "békéltető", Wade Garrett, (Sam Elliott), aki Dalton mentora és barátja, de Wesley emberei megölik az öreget egy bunyóban.

Dalton előtt nincs már választás, nekimegy az egész Wesley-bandának, hiszen a férfi már mindent elpusztított a kisvárosban. Vadnyugati leszámolás, majd Dalton és Elizabeth pucéron pancsolnak a tiszta vizű tóban.

Hát nagy vonalakban ennyi.

Az operatőri munka viszont nem volt túl bonyolult, Dean Cundey csak simán levezényelte az egészet. A bunyós, verekedős jelenetek viszont jók voltak, és valahogy nekem a film feelingje is átjött.

Nyolcvanas évek vége, ami nem volt egy rossz korszak.

Lehet, egy kicsit érzelmes, kicsit bugyuta, mai szemmel nézve már érdektelen és unalmas, de akkor is, valahogy engem megfogott, és nagyon szívesen nézem meg 327. alkalommal is a televízióban.

Vannak hibái, de melyik filmnek nincsenek? Egyszóval, ha tehetjük, nézzük meg, ha egy kis finom nosztalgiára vágyunk.

Mint jómagam.

Kedvenc fotelem és szamóca, bubis vízzel.

Pont jó.

A film pedig öt csillag!

akció | thriller

Dalton ugyan tanár, ám mégsem tanítással keresi a kenyerét, hanem zűrös, füstös szórakozóhelyeken. Ő a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan állítsa meg... több»

4