2022.06.19 18:18 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Dario Argento, a mester, aki a giallo műfaját kitalálta, majd tökéletesítette.

Maurizio Pradeaux, a tanítvány, aki persze pár dolgot elles a mestertől, és sikeresen alkalmazza azokat.

Ez egy véres és erotikus giallo, ahol a forgatókönyv egyik hibája, hogy jobban koncentrál a szexjelenetekre, mint magára a történetre és az akcióra.

De mégis egy jól sikerült sztori, aminek a másik hibája, hogy túlbonyolítják a végét, ami azért nem annyira hiteles.

Nézzük a történetet, hogy mit láthatunk a képernyőn.

Kathy (Nieves Navarro) egy svéd bombázó, Rómában él a barátjával, Alberto Morosinivel (Robert Hoffmann). Egyik nap a a Pincioban mulatja az időt, a férfira várakozik, bedob egy pénzérmét a tetőn lévő távcsőbe, és nézelődni kezd. Hirtelen az egyik ablakban látja, hogy egy teremben egy táncoló nőt egy fekete ruhás alak agyonszurkál.

Bepánikol, és otthagyja a távcsövet, majd azonnal hívja a rendőrséget.

A rendőrök, élükön Meruggi rendőrfőnökkel (George Martin) már sejtenek valamit, mert anno megöltek egy idősödő táncosnő. Akkor Albertót is meggyanúsította a rendőrség, igaz bizonyítékot nem találtak ellene.

De a fordulatok még csak most jönnek, hiszen sorozatban megölnek három nőt, akik közt kapcsolat volt.

Közben Meruggi csalinak használja Kathy-t, de így sincs szerencséjük, a gyilkos nem dől be az átlátszó csapdának.

A sajtó is elkezd nyomozni, gy újságírónő is forró nyomok után kutat, de őt is megöli a fekete ruhát és kesztyűt viselő ismeretlen.

Eközben Kathy-t és Albertót is majdnem megöli valaki, alig tudnak elmenekülni. De ezzel még nincsen vége a sztorinak. Meruggi már megint rossz nyomon jár, eközben lelepleződik a gyilkos és segítője. Marco (Simón Andreu), aki már évek óta szerelmes Silvia Arrighibe (Anuska Borova), akinek megsérült a lába, pedig egy zseniális táncosnő volt, de így kettétört a karrierje.

Így Marco, aki maga is ismert zenész, mindenkit gyűlölt, aki táncol és tehetséges.

A borotva pengével gyilkoló férfi megöli Silvia testvérét is, Lidiát, aki oknyomozó riporter. Túl közel került a gyilkos leleplezéséhez. Az impotens Marco gyűlölte a szép nőket, és őket okolta, hogy beteg. A végső csavar, hogy végül is megöli Kathy-t, mire a rendőrök közbelépnének, így a vége nem happy end.

Néha ez is kell, hiszen az élet sem habostorta!

Nincs kaja, ülök a dolgozószobámban, ott nézem a filmet.

Tiszta Spárta!

2