2022.06.30 19:16 Kóborló Olvasottság: <100x
2

A földalatti kukacok afrikai kalandja

Közel egy hónap alatt, immáron az ötödik alkalommal ültem neki, a Tremors széria soron következő részének és azt kell hogy írjam, pozitívan csalódtam benne. Merthogy mint a harmadik, mint pedig a negyedik rész, finoman szólva sem nyerte el a tetszésemet, emiatt pedig nem sok esélyt adtam volna előjáróban arra, hogy ez a rész kivételt fog majd képezni e téren, de szerencsére tévedtem. Na de lássuk hogy milyen lett és milyen változtatásokat is eszközöltek, a Tremors 5: Vérvonal című résznél.

Jelen részünknél, tulajdonképpen két igencsak jelentős változtatást léptek meg a készítők. Az egyik, hogy sokkal kevésbé volt domináns a humor a film alatt, a másik pedig, hogy végre olyan CGI technikát sikerült alkalmazniuk, amin még én is meglepődtem, ráadásul pozitív irányban.

A földalatti kukacok afrikai kalandja

Maga a film történetére sincs panaszom, kimondottan üde színfolt volt a helyszínválasztás (kontinensváltoztatás). Fentebb említettem, hogy ebben a részben nem lett annyira domináns a humor mint az eddigi részeknél, persze azért akik pont emiatt kedvelték a szériát, azok sem kell azért annyira bánkódniuk, merthogy nem azt állítom, hogy ez a rész teljesen humor nélküli lenne, csak nincs annyira erőteljesen kihangsúlyozva, mint mondjuk az elmúlt két résznél. Továbbá számomra az is tetszett a film történetében, hogy sikerült olyan új karaktereket behozniuk a cselekménybe, akikért lehetett izgulni (ezt már az első rész óta kimondottan vártam volna, de ezidáig nem kaptam meg), és igen, itt fontos kihangsúlyozni hogy izgulni, hisz a Tremors széria első olyan részéhez jutottunk itt el, ahol sokkal inkább a horror dominál, mint mondjuk az akció, vagy a komédia. Mindezt pedig azzal tudták elérni a készítők, hogy úgy sikerült megtervezniük és megjeleníteniük az afrikai földalatti óráskukacokat, ahogy végre egy igazi horrorfilmben, ráadásként pedig ebben a részben nincs finomkodás sem, merthogy bőven akad vérbő jelentet benne. Történetileg számomra csupán a film befejezése volt az, ami egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, mondhatni a butácska befejezése, képes volt egy kerek egész csillagot levenni a végső megítélésén nálam.

Összegezve: süllyedni láttam már a Tremors szériát, ráadásul nálam a negyedik rész láttán, már fel sem merült, hogy még képes lesz egy soron következő része szórakoztatni, vagy akár lekötni, de e rész után, ismételten kíváncsi lettem, a soron következő részére.

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Az óriási emberevő szörnyek visszatértek, és még nagyobb veszélyt jelentenek, mint korábban. Ezúttal Dél-Afrikában bukkannak fel egy vadrezervátumban, és nem kímélnek semmit,... több»

2