2022.07.05 17:00 Artemisia Olvasottság: 362x
4

Sárgaláz

Az, hogy a tanítvány néha túlnő a tanítóján hatványozottan igaz a minyonokra. A bájos, kis sárga cukiságok ugyanis a szupergonoszból szuperapává váló gazdájuk, Gru filmjében bukkantak fel először 2010-ben. Akkor mindössze asszisztáltak a cselekményhez, azonban hamarosan nagyobb népszerűségre tettek szert, mint a meghasonlott bűnözőzseni, Gru.

2015-ben saját, egész estés filmet kaptak, mely ugyan nem volt éppen túlgondolva, de pont olyan bájosan butácska, őrült, kaotikus, pofátlanul aranyos és szórakoztató volt, amilyennek a minyonokat szeretjük.

Sárgaláz

A folytatás pedig egyfajta crossover lett, ugyanis a minyonok további kalandjai mellett Gru eredettörténet is megkapjuk.

Gru nagy álmokat dédelgető, aranyos, sűrű hajkoronával rendelkező kisfiúként jelenik meg, aki az aktuális szupergonosz-csapat, az Álnok 6-os elkötelezett rajongója. A minyonok pedig a titkos laboratóriumában segédkeznek és olyanok, mint mindig: lelkesek, vidámak és amerre csak járnak, káosz van a nyomukban. A három legismertebb minyonhoz, Kevinhez, Stuarthoz és Bobhoz most a szuperédes Otto is csatlakozik, aki nem kis galibát okoz azzal , hogy nem bizonyul valami kompatibilisnek a cselekmény MacGuffinjául szolgáló tárggyal.

A cselekmény több szálra szakad, egyiken Gru megkapja az első komolyabb leckét a gonosztevővé- és a felnőtté válás útján is, a minyonok pedig ismét kiakasztják a cukiságmérőt. Utasszállítóval és tricklivel egyaránt támadnak és a humorfaktor csúcsaként a kung-fu művészetébe is belekóstolnak, persze csak a maguk kaotikus, eszement módján.

Az új karakterek közül Otto mellett csak a bűnözésből kiöregedő, válságát élő Villámkéz az, akiben van potenciál, és karakterfejlődést is mutat, amikor is megmutatja, hogy öregember nem vénember, és csatlakozik Gruhoz és a minyonokhoz.

A finálé izgalmas, szórakoztató és látványos.

Az egész filmre jellemző, hogy az előző részt és a Gru 3-at is dirigáló Kyle Balda remekül adagolja az izgalmat, a humort, és a látványelemeket, és persze az akcióval sem szűkmarkú. A tempó nagyon pörgős, üres járatok nemigen vannak, és egyetlen percre sem ül le a cselekmény. A poénok mindig betalálnak, a szórakozás garantált.

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a film elsősorban a gyerekeket szólítja meg. Ez persze nem jelenti azt, hogy felnőtteknek ne lehetne remek kikapcsolódás, de elsődlegesen olyan felnőtteknek ajánlott, akiket még mindig meg lehet venni az érthetetlenül halandzsázó, farmernadrágos sárga kis népséggel, mert ők adják el a filmet.

animáció | családi | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is... több»

4