2022.07.06 22:29 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 6180x
4

Érdekes koncepció.

Colin Minihan és Stuart Ortiz forgatókönyvéből a filmet maga Colin Minihan rendezte.

Már az eleje is sokat sejtetően kezdődött.

Érdekes koncepció.

Lássuk!

Éjjel egy furának, és kifejezetten zavartnak tűnő nő dörömböl egy zárva lévő bolt üveges ajtaján, de persze senki nem nyit ajtót, nem látunk világosságot sehol. De hősünk nem adja fel, és gyors léptekkel egy közeli telefonfülkéhez siet, ahol egyből tárcsázza a 911-et.

Elrabolták kirándulás közben a családomat, kezdi, de ekkor valami óriási erő egyszerűen felszippantja a fülkét, hamar vissza is ejti, de a nő eltűnik belőle.

Nem rossz kezdés.

De mit ad nekünk a film a továbbiakban?

April (Brittany Allen) és Kyle (Freddie Stroma) egy romantikus hétvégét szeretnének eltölteni a lány apjának a távoli, elhagyatott faházában. Ki nem hagyná a bulit, két cimborájuk, Malanie (Melanie Papalia) és Seth (Jesse Moss) sem, így négyesben tervezik jól érezni magukat.

A The Vicious Brothers (Minihan és Ortiz) bebizonyította, hogy van élet a Grave Encounters után is, ami egy zseniális kis found footage mozifilm volt.

Itt természetesen lezuhan egy idegen űrhajó, úgyhogy a bulinak gatyafék, innen indulnak az események.

Eközben a helyi seriff bőszen nyomoz eltűnt személyek, és kibelezett marhák után, úgyhogy van elfoglaltsága bőven.

A képsorok, amibe még a gülüszemű, megszokott "szürkék" is beleillenek, megfelelően félelmetesek, és véresek is egyben.

Gyönyörűen fényképezett helyszínek, köszönhetően Samy Inayeh-nek. Tényleg mindent elkövettek, hogy látványosak és sokrétűek legyenek azok a helyek, ahol a történet játszódik. Nagyon ütős még a zeneválasztás is, szinte minden műfaj slágere felcsendül a filmben, igazodva a történethez és az eseményekhez.

Na de vissza a sztorihoz.

A helyszínen egy idegen űrhajó nyoma, és egy idegen, kissé amorf lábnyom.

A "szürke" a ház felé tart, gyorsan bezárkóznak, de a gülüszemű elkapja a kutyát. Lelövik, és elhatározzák, hogy iszonyú gyorsan elhúzzák a csíkot innen. Na ja, ez eddig oké, de egy kidőlt fa az útjukat állja. Plusz az egyik spinét az UFO-k gyorsan felszippantják. Itt jön a képbe, a vietnami veterán, Travis (Michael Ironside), aki otthonában füvet termeszt, és nem kecskéknek.

Ám a szürkék ide is bejönnek, majd vissza a házhoz, ahová a "gyors reagálású" rendőrség kiérkezik, egyik társukat bilincsben viszik el.

Nem is lőném le a poént, de amit még megemlítenék, ami nem tetszett, az a "begubózás" és a "cyberváros", na ez már kissé röhejes volt.

Amerikában bukta volt a mozi, lehúzták a kritikusok a minimalista történet a gyenge és erőtlen dialógusok miatt. (Mondja ezt egy ostoba, és tanulatlan nemzet.)

Nincs happy end, ez hatalmas öröm, hiszen ritkaság számba megy ez a fajta befejezés.

Egy óriási easter egg is nyomja a lelküket a készítőknek. Az egyik laptopon, amit April nézeget, a Grave Encounters letöltési mappája szerepel.

Zseniális!

A film sem rossz, az meg ugye senkit nem érdekel, ezek a buta amcsik mit szeretnek, és mit nem?

Például én a jeges vizet és málnát.

A kedvenc fotelemben.

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Egy baráti társaság a hétvégére egy erdei kis házba utazik, azonban a kellemesnek ígérkező kirrucanás váratlan fordulatot vesz, amikor földönkívüli idegenek bukkannak fel a... több»

4