2022.07.13 13:42 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

Annabelle gyengébb vagy erősebb kalandja?

Amint láttam, hogy a 2014-es Annabelle-t sokan kritizálták, szinte alig akadt róla pozitív vélemény, legalábbis én ezt vettem észre. Nekem igazából semmi bajom nem volt vele, volt egy-két gyengébb pontja, de összeségénen egy eléggé alul értékelt horrornak tartom. Így a másodiknak igen bizakodva ültem neki, ha már az első ilyen jó lendületet adott.

És azt kell mondjam jobb, mint az előző. Minden téren. Először is, a kezdést sokkal ötletesebbnek tartom. A második filmben tetszett a baba keletkezése, és ezt nagyon jól oldották meg. A második dolog, ami mindenképp említésre méltó, azok a gyilkolászás. Itt, a második résznél (szerintem), sokat tett a CGI az élethűre megcsinált killing-ekhez, de nem csak ez! Ötletesen össze voltak rakva. Azt is egy remek ötletválasztásnak tartom, hogy volt egy karakter, akit úgymond "átkoz" a szellemjárta baba. És ha már felhoztuk a "karakterek" szót, fejtsük ki jobban! Mondanom sem kell, hogy a főszereplő, a tolószékes csaj játéka számomra nagyszerű volt, de rajta kívül is, a főbb szereplők kicsit háttérbe szorult karaktere, jelleme kiválóan lett végig vezetve a 109 perc körüli játékidőn.

Annabelle gyengébb vagy erősebb kalandja?

A kapcsolat az első résszel. Tetszett, hogy a film vége egyfajta utálás-szerűség volt az első részre. De ha már megnéztük az Annabelle 2:A teremtés néhány pozitívumát, jöjjön most egy pár negatívum!

Pl. a baba alakja. Még mindig zavart, hogy nem cserélték át a babát az igazira. Ez számomra két okból zavaró. Ha az eredeti az Annabelle, többet megismerünk a háttértörténetből, és ez így jelzi, hogy ebből készítenek franchise-t. És a másik ok az az, hogy nálam alapból az a kinézete parább. Mármint egy feszültebb atmoszférát hoz létre, ami már egyből felkelti az ember érdeklődését. És szerintem ez teszi a horror műfajt horror műfajjá.

A másik rossz tény az Annabelle 2-ről az számomra a hosszabb játékidő. Még az első sem volt olyan hosszú. Sőt! Másfél óránál több szerintem egyáltalán nem volt. Holott ez kb. 10 perc híján 2 órás folytatás. Én azt tartom korrektnek, ha egy horror, akár a történetre, akár a horrorra teszi a hangsúlyt, jó lenne a 120 perc kibontakozás. Ne kevesebb, akár több, de az se olyan nagyon sok! Én még tovább elnéztem volna, ebbe a történetbe egy kis hosszabb kifejtés jobb lett volna, szerintem! A másik negatívum az, ami a többi ilyen filmnél. Én mindig azt veszem észre filmnézés közben, hogy minden film világmegváltó akar lenni. Vagy akár abban az adott műfajban, vagy az egész filmtörténelemben talán. Na, ez így van ennél a filmnél is! Egyszóval erőltetett, és ezért nem kapja meg az 5 csillagot ez a film.

Ami még szerintem borzalmas volt, és sokat levon az értékelésből, és amiét semmiképpen se tudom megadni a 10/10-et, az a szinkron. Kövezzetek meg, de szerintem nagyon gagyira sikerült a szinkron választás. Egy karaktert se tudok felmutatni, akihez illett volna az a fordítás. De, ezért se kell nagyon stresszbe esni, mert a szöveg fordítása rendben volt. Így összegezve!

Szóval az Annabelle 2:A teremtés ugyebár nem tökéletes, mert mint említetten, van ami nekem se tetszett benne. De ettől függetlenül teljesen kikapcsol, és egy plusz élménnyel gazdagodhatunk, amit semmiképpen se fogunk megbánni. Úgyhogy, ez egy erős 7-es lesz.

horror | misztikus | thriller

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a... több»

0