2022.07.19 08:39 BRANTON Olvasottság: 101x
1

Fagyos végzet

Declan O'Brien visszatért a rendezői székbe, megrendezte a 2011-es Halálos kitérő: Véres kezdetek című mozit. A 2009-es malőr után, valamelyest sikerült talán javítania, de az összkép még mindig rendkívül gyenge.

Egy nyugat-virginiai vadonban lévő, elszigetelt szanatóriumban vagyunk. 1974-ben történt, hogy az itt kezelt kannibál családok kiszabadultak, legyilkoltak mindenkit, átvették az irányítást. Cirka 20 évre rá, egy csapat fiatal menedéket keres a hóvihar elől. A kórházat választják, de nem is hinnék, hogy mekkora fenyegetéssel kell szembenézniük. Pihenés helyett, a túlélés a tét! Declan direktorunk mintha egy kicsit jobban megerőltette volna magát, mert valamivel összeszedettebb a rendezés. A helyszín mindenképpen hangulatos, főleg a havazással. Nekem mindig is tetszett az, ha egy horrorban tél van. A fehérség számomra a tisztaságot (is) jelképezi, erre ha megfejelik egy kis horrorral, mocskosságga l(ami számomra pedig a sötétséget jelképezi), akkor mindig érdekes egyveleg képződik. Túl pozitív vagyok eddig, ugye? Na, nem kell félni, beindul hamarosan a fikagyár is.

Fagyos végzet

Szóval a téli hangulatban van egy kis rossz szájíz is, mert az operatőri munka szintén gyenge, pont mint az előző részben. A színészek amatőrök, ne is várjunk tisztességes helytállást. Maszkok terén

borzalmasan hiteltelen mozi ez, nem tudunk félni a rosszfiúktól egy percig sem.

Horrorfaktor egy két jelenettől eltekintve, itt sincs jelen. A karakterek cselekedetei minden eddiginél ostobábbak. Nem vagyunk sokan, össze kellene tartani, hiszen elkapnak a kannibálok, de én azért különválok a többiektől, mert felveszem, a pár perccel ezelőtt elhagyott tárgyat. Nyitott szájjal a f*szerdőbe esete. Zavartalan út a halálba. Az ilyen pillanatoktól van igazán csömöröm, hiszen lehetne ezt okosabban csinálni.

A rendezés jobb mint a két évvel ezelőtti epizódban, de azért itt is nagyon kilóg a lóláb. A minimális pozitívumok ellenére, ez még mindig ugyanaz a trash mozi, mint a harmadik rész. Ami tetszett benne, az a téli hangulat. Meg igazából az előzmény, mint ötlet sem volt rossz. Viszont nincs jól elmesélve a sztori, nincs részletes kitérés olyan dolgokra, melyeknél kérdőjel helyett pontnak kellene lenniük. Rossz film sajnos, de valamelyest jobb szórakozás mint az előző Declan-rendezés. 2 csillag az 5-ből.

horror

Az isten háta mögött, a nyugat-virginai vadonban álló elszigetelt Glenville szanatórium szörnyű bűncselekmények helyszíne volt 1974-ben. Az itt kezelt beltenyészett, kannibál... több»

1