2022.07.20 19:16 BRANTON Olvasottság: 283x
3

Behalós kitérő

Declan O'Brien visszatért,aki ismét nem kímélt minket. 2012-ben elkészítette a Halálos kitérő ötödik részét,mely ismételten nem lett sikeres. Bár,ezen már meg sem lepődöm. Az előző rész azért volt jobb a harmadik és ötödik résztől,mert a téli hangulat elvitte,illetve az előzmények bemutatása sem volt rossz ötlet. A film az előző alkotást folytatja,tehát az első három rész előtt játszódik,pont mint a negyedik epizód. A technikai részleteket tekintve, hozza a negyedik rész szintjét jelen alkotásunk.

A harmadik epizódnál nagyon szúrták a szememet például a speciális effektek,melyek minősége borzalmas volt. Itt viszonylag rendben is van ez a része. Ami ismételten csúfos kudarc,az a forgatókönyv,illetve a színészek. Tele logikátlan szálakkal,ostoba döntésekkel a mozi,melyek miatt a néző kaparhatja is a fejét. Noname színészek vannak jelen ismételten,akik most legalább nem annyira rosszak,mint az előző Declan-féle kitérőkben. A brutalitás kissé átesett a ló túloldalára. Vannak jobb pillanatok ugyan,de nem embernek való dolgokat látunk már itt,közepes megvalósítással.

Behalós kitérő

Operatőri munka szintjén is már egy elfogadhatóbb alkotással van dolgunk. Szóval Declan filmje fejlődött magához képest,de még mindig édeskevés amit látunk. Nem üti meg a 2007-es második rész által hozott B-kategóriát sem,nem még az első rész szintjét. Borzalmas egyébként,hogy a jó első részt,a korrekt másodikat követik ilyen Zs-kategóriás,amatőr filmek. Amondó vagyok,hogyha valakinek nincs ötlete,tudása egy horrorfilmhez,egy ilyen darálós sztorihoz,akkor az próbálja ki magát valamilyen más műfajban. Bár, nem mintha olyan hatalmas okosság lenne megrendezni egy korrekt slashert.

Miért jó ez a trash színvonal? Sajnos még mindig Asylum a színvonal,ahol tucatszámra jönnek a rosszabbnál rosszabb filmek. Van még lentebb,hiszen a harmadik és hatodik epizód megmutatta. A hatodik egyébként már annyira érdektelen,unalmas és blőd,hogy valószínűleg nem is írok róla. Szerintem tartok egy pár nap szünetet. Két nap múlva jön a Netflix új sikervárományosa,A szürke ember,azzal jelentkezem.Addig ez a kitérő, kettő csillagot kap az ötből.

horror

Egy csendes kisvárosban minden évben zenei fesztivált rendeznek, melyre sok fiatal érkezik a környékről, hogy alaposan kitombolják magukat. Ezzel a szándékkal látogatott el a... több»

3