2022.10.20 16:42 Artemisia Olvasottság: <100x
3

Troll-Turné

A DreamWorks "Minyonjai", a Trollok kellemesen sikerült első kalandjuk után megkapták a folytatást, melyben tovább bővül az univerzumuk.

Az első rész bensőségesebb története után Walt Dohrn rendező egészen más irányba viszi el a folytatást, ugyanis a bergeniek helyett másfajta ellenféllel kerülnek szembe: más trollokkal. A sztori szerint ugyanis többféle troll létezik, akik a zenei ízlésük alapján tömörültek törzsekbe; techno-, countrey-, funky-, komolyzene-, rock,- és pop-trollok. A világuralomra törő Barb, a rockkirálynő azonban meg akar szüntetni minden más zenei stílust, és a rockzene alatt egyesítené a trollokat.

Troll-Turné

Alapvetően érdekes témákat érint a rajzfilm, mint a különbözőség, egyéni ízlés, vagy Pipacs igyekezete, hogy jó királynő legyen. A zenei stílus változatossága pedig színes, fergeteges hangulatot kölcsönöz az egésznek. Azonban maga a történet kevésbé szívhez szóló, a cselekmény kevésbé kalandos, mint az első rész esetében. Vannak szórakoztató pillanatok itt is bőven, pl. a countrey-trollokkal való találkozás, vagy a köztes zenei műfajokat képviselő fejvadászok, k-pop, lágy jazz és jódli-trollok, mégis lazábban kapcsolódnak egybe az egyes jelenetek.

Az előző rész sem a rétegelt karaktereiről volt híres, de itt még felületesebben kezelik a karaktereket. Pl. Pipacs az előző részben bizonyította, hogy jó királynő, hiszen kiszabadította a barátait a bergeniek fogságából, sőt, optimizmusával és kedvességével a bergenieket is megtanította a boldogságra. Most mégis vívódik, hogy vajon jó királynő-e? Ahogy Ágas paranoiájából, és a Pipaccsal való, eltérő jellemükből adódó csipkelődésből is kihoztak már mindent az előző részben, szóval már szintet kellett volna lépni a karaktereikkel kapcsolatban. Pepi király, Giga, Cooper nagyjából ugyanazt hozzák, amit már láttunk tőlük. Barb karakterében lenne potenciál, de ez a világuralom, mint motiváció már unalmas, és semmivel sem színesítették a figurát. Az új karakterek közül Hickory volt a legérdekesebb.

Hozza azt, amit hoznia kell, a kicsiknek remek szórakozás, a tracklist nagyszerű csemegéket tartogat a Scorpionstól és a Hearttől a Gangnam Syle-on át az LMFAO-ig. A szinkron jobb nem is lehetett volna, Bereczki Zoltán, Gubik Petra, Király Linda, Szulák Andra, Nagy Feró. Ha csalódást nem is okoz, de megugrani sem tudja az első etapot, és bár ismét kiakasztja a cukiságmérőt, már ez az élmény sem olyan mint előre.

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Trollváros utcái vidámságtól hangosak, azonban minden megváltozik, amikor Ágas és Pipacs hercegnő döbbenetes felfedezésre jut: nem az övék egy egyedül troll világ!... több»

3