2022.11.07 20:31 BRANTON Olvasottság: <100x
2

Így kell folytatást készíteni!

1979-ben jött a fantasztikus sikereket elérő Rocky filmnek a folytatása, melyet nem más, mint maga a főszereplő, Sylvester Stallone rendezett. Ritka, sőt, még annál is ritkább dolog az, mikor a folytatás túlszárnyalja az egyébként borzasztóan ritka jó első részt is. A szereplőgárda szinte semmit nem változott, ugyanaz a brigád, ugyanaz a felállás. Ami különbség, hogy a Rocky második része tud újat, kvázi többet mutatni mint elődje.

Még mélyebb, még konzisztensebb, nem túlzó sztori, továbbra is a földön járunk. Egy nagyon fontos dolog miatt szeretem ezeket a filmeket. Megérintenek, nem is akárhogy! A küzdelem és a feladás között nüansznyi a szakadék, de hatalmas a különbség! Vérprofi tanmesék, melyeket kivetíthetnénk akár az életünkre is. Mindennapi küzdelmek önmagunkkal, másokkal, másodmagunkkal.

Így kell folytatást készíteni!

Vajon mennyit nő a teher alatt a pálma? Rocky megmondja! Balboa sok mindent megválaszol úgy, hogy ő maga sem tudja, hogy mit csinál. Jó döntés, rossz döntés? Tök mindegy, mert mindkét verzió vezet valahová! Cselekedj, ne add fel, higgy magadban! Lenyűgöző tanmese, kiváló színészekkel, kiváló történettel. Bokszfilm, tehát folyjon a vér! Ihaj, csuhaj, de sokat hallottam én ezt a mondatot buta szájakból. A boksz több, mint egy véres sport, a boksz egy életérzés, ezt is hajlandó bemutatni ez a széria. No meg az is fix, hogy rengeteg olyan velejárója van, ami elpusztít, vagy épp felemel. Kiváló mozi, kiváló itt minden a szériában addig, amíg utat nem téveszt (egy picit). Az ötödik részre célzok a pisztolyommal, de arról majd (egy picit) később. Jól teljesített a pénztáraknál Balboa második kalandja, jöhetett is rá 3 évre az újabb folytatás. Szuperlatívuszokban tudok csak írni Stallone klasszikusairól, a szívem csücskei ezek a remek alkotások. Rengeteget lehet tanulni a Rocky-filmekből, kiváló, a mozifilm jelzőre rászolgált darabok. Bárcsak újra sláger lenne az Eye of the Tiger, a Gonna Fly Now vagy éppen a negyedik rész kiemelkedő zeneszáma, a Burning Heart. Ehelyett túlsúlyos, leszbikus fekete tinik a trendik a Netflixen, meg a drogos celebek a televízióban. Ez film, vérbeli, nagybetűs MOZI. Köszönöm Stallone, köszönöm Rocky!

87 Rocky II  (1979)

dráma | sportfilm

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet gyönyörű felesége, Adrian (Talia Shire) mellett. Nemrégiben győzelmet aratott Apollo Creed (Carl Weathers) felett, úgyhogy most... több»

2