2022.11.21 11:44 Gábor390920 Olvasottság: 486x
1

Nagyobb, több, de jobb is?

Az első filmet még gyerekként láttam, amikor az osztállyal együtt elmentünk a moziba és megnéztük. Én teljesen odavoltam a filmért. Már azért az ötletért is, hogy egy mesebeli hercegnő a mi világunkban ragad, és itt kell boldogulnia. Felnőtt fejjel még mindig zseniálisnak gondoltam a sztorit, és még most is a rajongója vagyok. A színészek miatt, a kedves dalok és Amy Adams által megformált naiv, csodásan éneklő Giselle miatt sokszor megnéztem 2007 óta.

Eltelt tizenöt év, és bár jó pár éve hallottam, hogy fejlesztés alatt van a film második része, nem hittem, hogy elkészülhet. Tavaly viszont bejelentették, hogy érkezik a film és a korábbi főszereplők is visszatérnek. Nagyon megörültem a hírnek, ugyanakkor aggódtam is kicsit, hiszen eltelt tizenöt év, hogyan tudnák folytatni az első részt, ahol mindenki megkapta a boldog befejezését?

Nagyobb, több, de jobb is?

Sajnos nekem kicsit csalódás volt a film, bár voltak vicces jelenetek, de valahogyan nem tudta hozni azt a szintet, amelyet az első olyan magasra tett. Giselle és családja elköltöznek New York-ból egy kis kertvárosba, ahol majd újra boldogok lesznek szerintük, de ez nem ilyen egyszerű egy kamaszlánnyal és az új környezettel. Ekkor feltűnik Giselle volt hercege és Nancy Andalgóciából, és megajándékozzák az újszülött gyermeküket egy varázspálcával. Giselle pedig a nehézségek miatt olyan életet kíván, mint a mesevilágban. És itt kezdődnek a bajok. (Minden szempontból.) Az egész film átalakul egy tündérmesévé, amelyben folyton énekelnek, táncolnak meg amit ilyenkor még szokás. (Sajnos egyetlen dalra sem emlékszem belőle, nem úgy mint az első részből. :( ) Ez egy idő után elég zavaró volt (számomra). Giselle férje és újszülött gyermeke jelen esetben másodlagos, ők a parkolópályán vannak.

A film végére persze minden megoldódik, de az a bűbáj, amely az első filmet átjárta, az tényleg elveszett, és a nézők is kiábrándultak lesznek az énektúladagolástól.

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | romantikus | vígjáték

Tíz évvel a boldogító igen kimondása után Giselle kezdi kétségbevonni a házasságát. Miközben Giselle kétségek között evődik, szépen lassan felborítja Andalasia lakóinak... több»

1